Απάντηση Άδωνι για τα Τέμπη: «Μεταφέρουν τη δήλωση μου ψευδώς και δολίως – Μεγάλη χυδαιότητα και εξαχρείωση»

Την αντίδραση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν οι αναφορές σε δύο αντιπολιτευόμενες εφημερίδες (Αυγή και Δημοκρατία) για όσα είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Real FM σχετικά με την πρόταση για εξεταστική ή προανακριτική για την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Σε ανάρτησή του στο Χ αναφέρει ότι «παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους για να χτυπήσουν την Κυβέρνηση».

«Το φοβερό δυστύχημα στα Τέμπη αυτό καθ’αυτό το

διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους, αφού, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, πλην της αντιπολιτευτικής φασαρίας», επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι, στη χθεσινή συνέντευξή του στον Real FM, δεν είπε ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη», «όπως ψευδώς και δολίως γράφεται», αλλά «ουδείς ενδιαφέρεται για την προανακριτική ή την εξεταστική για τα Τέμπη», δηλαδή «για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τραγωδία».

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος.

Αυτό στηλίτευσα χθες στον Realfm 97.8 και, σήμερα, με την πολιτική εκμετάλλευση, που επιχειρείται, απλά δικαιώνομαι.

Εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι “ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη”, όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά “ουδείς ενδιαφέρεται για την προανακριτική ή την εξεταστική για τα Τέμπη”, δηλαδή για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία.

Το φοβερό αυτό δυστύχημα αυτό καθαυτό το διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους, αφού, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, πλην της αντιπολιτευτικής φασαρίας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην Πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα δηλ εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος. Αυτό στηλίτευσα χθες στον… pic.twitter.com/kNaTJ0EmnL

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 9, 2023

Και, όμως, σήμερα, δύο πρωτοσέλιδα “ευαίσθητων” υποτίθεται εφημερίδων παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, αποδεικνύοντας το βάσιμο του αρχικού μου επιχειρήματος και το γιατί το “θυμήθηκαν” ξαφνικά τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιον πραγματικά σκοπό εξυπηρετούν.

Εμείς θα επιμείνουμε να δίνουμε την καθημερινή μάχη, για να λύσουμε τα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κόσμος και που, για να τα λύσουμε, μας εμπιστεύτηκε.

Την ανθρώπινη μου ευαισθησία δεν την παραχωρώ ούτε στη μία ούτε στην άλλη εφημερίδα και εκφράζω φυσικά άλλη μία φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων».

«Δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα»

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ να θέλει να καταθέσει προανακριτική απάντησε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά την γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που έχει αυτή την κυριαρχία, είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει δεν ξέρω για ποιους λόγους, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους.

Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια. Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα;

Να το κάνετε στο real από περιέργεια. Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα.

Δεν είναι ότι τα κάνει τέλεια. Με σωστά και λάθη. Αν το δεις από μακριά, ποιος πολιτικός ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι ο εξής ένας: ο Μητσοτάκης.

Αυτό που κάνουν είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Παρίσι και τη Διάσκεψη για τη Γάζα – Τι αναμένεται να πει

ΠΑΣΟΚ: «Είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» – Τι σημαίνουν τα μηνύματα Σημίτη, Βενιζέλου, Διαμαντοπούλου 

Ώρα μηδέν για τους Σπαρτιάτες: Η Ολομέλεια της βουλής αίρει σήμερα την ασυλία τους – Τι θα υποστηρίξουν για να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη

Keywords
Τυχαία Θέματα