Άννα Ροκοφύλλου στο topontiki.gr: Το μόνο προοδευτικό κόμμα σήμερα είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την εκτίμηση ότι οι πολίτες όμως γυρίζουν την πλάτη στον κ. Τσίπρα και ότι προτιμούν μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση παρά να χαθούν στην περιπέτεια μιας κυβέρνησης ηττημένων, κάνει η Άννα Ροκοφύλλου, υποψήφια βουλευτής Α’ Αθήνας με τη ΝΔ, λέγοντας παράλληλα, ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΝΔ

ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, είναι το κυβερνητικό της έργο και η σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην ίδια, η κ. Ροκοφύλλου υπογραμμίζει ότι από την προεκλογική της εκστρατεία διαπιστώνει την δίψα του πολίτη για βελτιώσεις, αλλαγές, ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στην πατρίδα μας και εκφράζει τη βούληση να εκπροσωπήσει τους συμπολίτες της στην Α’ Αθήνας με αυταπάρνηση.

Μπορεί η ερώτηση να ακούγεται κλισέ, αλλά κατά την άποψή σας, ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου;

Όχι, δεν είναι κλισέ, ίσα-ίσα που αυτό πρέπει να το φωνάξουμε δυνατά, να το αντιληφθεί ο κάθε Έλληνας πολίτης. Θεωρώ ότι οι κάλπες της 21ης Μαΐου είναι ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης. Γιατί είμαστε ως χώρα και ως πολίτες μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Θα πάμε μπροστά ή θα επιστρέψουμε στην ανυποληψία; Θα διασφαλίσουμε τα κεκτημένα των τελευταίων 4 ετών με ακόμη περισσότερη ορμή, ή θα θέσουμε σε κίνδυνο όλα όσα πετύχαμε με κόπο; Θυμίζω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε μερικές εβδομάδες κόντεψε να γκρεμίσει ό,τι έχτισε μεταπολιτευτικά επί δεκαετίες η πατρίδα μας με την ένταξη της χώρας μας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το οικονομικό νοικοκύρεμα και το μείγμα κοινωνικής πολιτικής πάντα με την δημοσιονομική πειθαρχία μας έφερε ένα βήμα πριν την ένταξή μας στην επενδυτική βαθμίδα. Μια λάθος απόφαση στις 21 Μαΐου θα μας γυρίσει σε περιπέτειες αχρείαστες και επικίνδυνες από τις οποίες θα κάνουμε πολύ καιρό να συνέλθουμε. Άρα η ψήφος μας στις εκλογές που έρχονται κρίνει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Το δίλημμα είναι καθαρό και σαφές: θέλουμε Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό ή Αλέξη Τσίπρα; Είμαι βέβαιη ότι όλοι θυμόμαστε πού βρισκόταν η Ελλάδα το 2019, ως χώρα, και πού είμαστε σήμερα. Και οι πολίτες που κρίνουν και συγκρίνουν και θα δώσουν νέα αυτοδύναμη εντολή διακυβέρνησης στην ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΝΔ ενόψει των εκλογών και ποιά η πιο σημαντική αδυναμία της;

Η ΝΔ έχει αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα, το κυβερνητικό της έργο και, φυσικά, ένα μοναδικό asset: τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι συγκρίσεις με τον Αλέξη Τσίπρα είναι, νομίζω, περιττές. Ένας πρωθυπουργός που κινείται με διεθνή αέρα παντού, που τον χειροκροτούσαν όρθιοι στο Κογκρέσο, σε εκείνη την ιστορική ομιλία του, που διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας μας, που αντιμετωπίζεται με σεβασμό στα διεθνή φόρα, που διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ και έφερε πίσω 30 δισ. ευρώ, που θωράκισε την χώρα μας από εξωτερικές απειλές, που αντιμετώπισε με θάρρος και τόλμη τον υβριδικό πόλεμο στον Έβρο και την πανδημία, που έβαλε τάξη στα δημοσιονομικά αφήνοντας παράλληλα βαθύ αποτύπωμα κοινωνικής ευαισθησίας, που στήριξε τις ευάλωτες ομάδες. Ένας πρωθυπουργός που δεν διστάζει να παραδεχθεί δημοσίως τα λάθη του ή και να φορτωθεί αβελτηρίες και παθογένειες δεκαετιών. Ένας πολιτικός με βαθιά δημοκρατική κουλτούρα, σύγχρονος, φιλελεύθερος αλλά ταυτόχρονα ανοικτός σε ιδέες και χωρίς παρωπίδες. Βρείτε μου άλλον τέτοιον στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Η μεγαλύτερη αδυναμία της ΝΔ, θα έλεγα ότι είναι η υπερβολική ενοχικότητα που επιδεικνύει ορισμένες φορές επιχειρώντας να υπερασπιστεί σημεία της διακυβέρνησής της -απόρροια της ιδεολογική ηγεμονίας της Αριστεράς στη Μεταπολίτευση. Όμως, τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό σήμερα, μπορεί να το αντιληφθεί κανείς εύκολα. Πρόοδος οι μεταρρυθμίσεις, η κοινωνική πολιτική, η ανάπτυξη, οι αυξήσεις μισθών, κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αντίθετα, συντηρητικό είναι ο λαϊκισμός, η παροχολογία χωρίς αντίκρισμα, που θα υπονόμευαν το μέλλον των παιδιών μας εάν εφαρμόζονταν. Οι μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της βαριοπούλας στα πανεπιστήμια, ή το ΠΑΣΟΚ που αντιτίθεται στο άρθρο 16. Προοδευτικό είναι να βάζεις τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής φυλακή και να τους απαγορεύεις να συμμετάσχουν στις εκλογές, ακραία μορφή συντήρησης είναι να ψαρεύεις σε θολά νερά ακροδεξιών, μένοντας αμέτοχος. Έχω την αίσθηση ότι η ΝΔ κάπως ενοχικά δεν προβάλλει την προοδευτική της ταυτότητα, μάλλον επειδή έχει παρεξηγηθεί η έννοιά της από την κατάχρηση των προηγούμενων δεκαετιών. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να το πούμε ανοικτά: το μόνο προοδευτικό κόμμα σήμερα, είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για παροχολογία της τελευταίας στιγμής και πανικό. Τι απαντάτε;

Ξέρετε ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπροστά στην νέα επερχόμενη ήττα, αναμηρυκάζουν χιλιοειπωμένες κατηγορίες και μάλιστα αντιφατικές: στα προεκλογικά σποτ τους παρουσιάζουν μια «μαύρη Ελλάδα», στα όρια της φτώχειας, μας εγκαλούν ως «ανάλγητους» και νεοφιλελεύθερους που δεν στηρίζουμε τους πολλούς και από την άλλη μας κατηγορούν για παροχές που μάλιστα είναι οριζόντιες. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Οφείλω ωστόσο να διευκρινίσω πως τα περισσότερα μέτρα που ακούτε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η εξειδίκευση του προγράμματος της ΝΔ. Για παράδειγμα, η εξαγγελία Μητσοτάκη για τα οικογενειακά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, είναι μια εξειδίκευση ενός μέτρου το οποίο ήδη ουσιαστικά έχει ήδη ανακοινώσει. Όσο για την κριτική από άλλη οπτική, ότι με τις παροχές όλα αυτά τα χρόνια κινδυνεύουμε να ξανατινάξουμε «τη μπάνκα στον αέρα», η απάντηση είναι αδιάψευστη από το πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσίασε η χώρα για το 2022.

Αν τελικά ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν επιτευχθεί, ακόμα και μετά από δεύτερες εκλογές, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει; Κυβέρνηση συνεργασίας ή νέα κάλπη;

Όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και οι τελευταίες λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, δείχνουν καθαρά τη διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ (την οποία διατηρεί σε όλα τα 4 χρόνια διακυβέρνησης, πράγμα πρωτοφανές, που δείχνει την έλλειψη εναλλακτικής), αλλά κυρίως ότι η ΝΔ φτάνει στο όριο της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική. Οι πολίτες απασφαλίζουν με τα ποσοστά αυτά που δίνουν στη ΝΔ, την νάρκη της απλής αναλογικής που έβαλε ο κ. Τσίπρας, για να μας δυσκολέψει. Είναι προφανές, ότι σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο διεθνώς αλλά και για την Ελλάδα, το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια κυβέρνηση-κουρελού, μια κυβέρνηση παραλυσίας που δεν θα μπορεί να πάρει αποφάσεις, που θα χάνεται στους μαιάνδρους των παρασκηνιακών ζυμώσεων, συναλλαγών, διευθετήσεων. Οι πολίτες όμως γυρίζουν την πλάτη στον κ. Τσίπρα, απορρίπτουν την «δεύτερη φορά στη συμφορά». Προτιμούν μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση παρά να χαθούν στην περιπέτεια μιας κυβέρνησης ηττημένων.

Είστε υποψήφια βουλευτής για πρώτη φορά στην Α’ Αθήνας. Πως είναι η εμπειρία της προεκλογικής περιόδου;

Έχω υπάρξει ξανά υποψήφια στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Αιτωλοακαρνανία. Ωστόσο η εμπειρία είναι πολύ διαφορετική σ’ αυτές της εκλογές. Αφενός γιατί κατεβαίνω με τη ΝΔ, αποδεχόμενη την άκρως τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνδράμω με τις δυνάμεις μου στο έργο ανάταξης της πατρίδας μας. Αφενός γιατί η Α’ Αθήνας είναι μια ιδιαίτερη περιφέρεια – η μεγαλύτερη της Ελλάδας. Απαιτεί πολύ κόπο, χρόνο και όρεξη για να γυρίσω πόρτα-πόρτα τις γειτονιές της, να μιλήσω με τους ανθρώπους της αλλά αυτό είναι ταυτόχρονα και αναζωογονητικό, πιστέψτε με. Έχω πίσω μου πάντως ως εφόδια την 30χρονη διαδρομή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου πολιτεύτηκα πάντοτε με χρηστότητα, θάρρος, εργασιομανία, πάθος και εντιμότητα. Είτε ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, περιφερειακή σύμβουλος, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας. Και φυσικά, την πολιτική που ρέει στο αίμα μου από τα παιδικά μου χρόνια από τον πατέρα μου. Για μένα η πολιτική είναι έρωτας.

Τι είναι αυτό που έχετε αποκομίσει ως τώρα από τις επαφές σας με τους ψηφοφόρους στην Ά’ Περιφέρεια της Αθήνας;

Θα σας μιλήσω σε δύο επίπεδα: Το γενικό και το προσωπικό. Ως προς το πρώτο διαπιστώνω την δίψα του πολίτη για βελτιώσεις, αλλαγές, ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στην πατρίδα μας και στην περιφέρεια της Α’ Αθήνας. Προσωπικά, εισπράττω μεγάλη αγάπη, εμπιστοσύνη και ελπίδα. Και αυτά τα συναισθήματα τα κρατώ με συγκίνηση. Και δεσμεύομαι στους συμπολίτες μου που θα με τιμήσουν με την ψήφο τους ότι δεν θα τα ξεχάσω ούτε μια ημέρα, όταν θα είμαι στα έδρανα της Βουλής.

Τα τελευταία χρόνια η πολιτική έχει απαξιωθεί στα μάτια πολλών πολιτών. Γιατί να θέλει κάποιος όπως εσείς να μπει σε αυτό το χώρο;

Η απάντηση είναι διπλή: πρώτον γιατί φρονώ πως όποιος δεν ασχολείται με τα κοινά, είναι καταδικασμένος να κυβερνάται από ανθρώπους που δεν επέλεξε. Ξέρετε, δεν μου αρέσουν οι μεμψιμοιρίες, πιστεύω ότι πρέπει να παλεύεις για όσα διεκδικείς για σένα και για τους δίπλα σου. Η κριτική του καναπέ πάντα με εξόργιζε.

Και δεύτερον γιατί είμαι ένας άνθρωπος που έχει μάθει στη ζωή του να προσφέρει – και αυτό δεν είναι κλισέ. Μπαίνω για να προσφέρω και να υπηρετήσω και όχι για να πάρω. Για να ανανεώσω και όχι για να αναπαλαιώσω. Έχω ως εφόδια την επαγγελματική και δημόσια διαδρομή μου, τις γνώσεις μου, αλλά κυρίως έχω την όρεξη, τη θέληση, την εμπειρία, την ικανότητα και τη βούληση να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου στην Α’ Αθήνας με αυταπάρνηση. Γνωρίζω τα προβλήματα που τους απασχολούν και μπορώ να συμβάλω στην επίλυσή τους. Είμαι μια από αυτούς και διεκδικώ την ψήφο τους για να κάνω τη ζωή όλων μας καλύτερη. Και επειδή όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως «ο λόγος μου είναι σπαθί», θα κάνω πράξη όσα υπόσχομαι.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Debate: Η γκλίτσα του τσοπάνη και η Παναγία γκέισα (Videos)

Εκλογές 2023 – Debate: Πολιτικό «beef» ανάμεσα σε Κουτσούμπα και Τσίπρα είδε η Ράνια Τζίμα (Video)

Τσίπρας για υποκλοπές: «Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι υπάρχει σκάνδαλο» (video)

Keywords
αννα, κομμα, κυριακου, χρυση αυγη, τσιπρας, αθηνα, νεα δημοκρατια, μαΐου, συριζα, εκλογες, δίλημμα, ελλαδα, νέα, ΠΑΣΟΚ, προβάλλει, οφείλω, επιδοματα, δημοσκοπηση, βουλη, video, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, λιτσα πατερα, αλλαγη ωρας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αυτοδιοικηση, δυνατα, μια ημερα, βημα, ηττα, θαρρος, υβριδικο, φιλελευθερος, ωρα, αγαπη, αδυναμια, αρθρο, αιμα, αιτωλοακαρνανια, ανθρωπος, εβδομαδες, βρειτε, γκεισα, διψα, δίλημμα, δειχνει, εδρανα, ευκολα, ευρω, υπαρχει, εκστρατεια, εκτιμηση, ελλειψη, ελπιδα, εννοια, ερχονται, ετων, ζωη, ιδεες, ιδια, ομιλια, κυβερνηση, κογκρεσο, λαθη, λαθος, μαΐου, ματια, μητσοτακης, μορφη, προβάλλει, ξερετε, παντα, οικογενεια, ορια, ορμη, ουσιαστικα, οφείλω, παιδικα, παθος, παμε, πειθαρχια, προβληματα, πορτα, ταυτοτητα, τι ειναι, τολμη, τοπικη αυτοδιοικηση, φυλακη, φυσικα, φτανει, φορα, για σενα, γνωσεις, χωρα, κακος, μπροστα, ομαδες, θεματα
Τυχαία Θέματα