Ανατροπή: Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το Brexit - Απογοήτευση εκφράζει η κυβέρνηση

ΚΟΣΜΟΣ

Διαφορετική τροπή παίρνει η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθότι το Ανώτερο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε πως η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβούλιο της χώρας για να ξεκινήσει τις διαδικασίες του άρθρου 50 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι υποστηρίζει πως το γεγονός ότι διενεργηθεί δημοψήφισμα για την απόφαση εξόδου ή παραμονής της χώρας στην ΕΕ , είναι αρκετό

από μόνο του και δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του βρετανικού κοινοβουλίου για την επικύρωση της απόφασης.

Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε από το δικαστήριο άδεια για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο της κυβέρνησης, θα εξετασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας στις 5-8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το BBC, αν η απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου της χώρας δεν ανατραπεί στην διαδικασία της έφεσης, αυτό θα σημαίνει πολλού μήνες «καυτού» πολιτικού διαλόγου και αντιπαράθεσης μέσα στο κοινοβούλιο της χώρας.

Απογοήτευση εκφράζει η κυβέρνηση

Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου καθώς ανατρέπει τους σχεδιασμούς τη για την εκκίνηση των συνομιλιών για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ γράφει το Associated Press.

Σε σκληρή ανακοίνωση η κυβέρνηση αναφέρει ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση. «Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς την ψήφο από το Κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση λέει ότι οι Βρετανοί ψήφισαν για να εγκαταλείψουν την ΕΕ στο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

BrexitΑνώτερο Δικαστήριο της Αγγλίαςαπόφαση. Τερέζα ΜέιΚοινοβούλιοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα