Ανατροπές-σοκ με τις νέες αντικειμενικές αξίες σε ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους ακινήτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι νέες αντικειμενικές αξίες που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για τα ακίνητα θα καταλήξουν να είναι μεγαλύτερες από τις σημερινές τιμές ζώνης, φέρνοντας έτσι σημαντικές επιβαρύνσεις στους φόρους για πολλούς ιδιοκτήτες.

Έτσι, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, με στόχο να φτάσουν στα επίπεδα των εμπορικών, δεν σημαίνει απαραίτητα μειώσεις, παρά το γεγονός ότι η αγορά ακινήτου έχει παγώσει. Ιδιαίτερα στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες, οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση το σχέδιο

του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ κάθε άλλο παρά ρίχνει τις τιμές.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης οι νέες ελάχιστες τιμές θα κινούνται κοντά στα 1.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον και έτσι πολλές περιοχές θα δουν αυξήσεις 20% και 30%.

Με την ελάχιστη τιμή κοντά στα χίλια ευρώ θα υπάρξουν αυξήσεις 250 ως και 400 ευρώ σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Ουσιαστικά στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει τεράστια αύξηση εάν δεν υπάρξει αλλαγή στους συντελεστές.

Ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες θα δουν εκτίναξη των φόρων σε ακριβές περιοχές όπου οι αντικειμενικές είναι υψηλές θα υπάρξουν μειώσεις που θα αγγίξουν και το 40%.

Οι περιοχές όπου αναμένεται να “πέσουν” οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι το Ψυχικό, η Φιλοθέη, η Γλυφάδα, η Εκάλη, η Βουλιαγμένη, το Κολωνάκι η Κηφισιά και άλλες όπου σήμερα είναι πάνω από τα 4.000 ευρώ.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα