Αυτοί είναι οι κυβερνητικοί εταίροι της Μέι: Κατά των αμβλώσεων και των δικαιωμάτων των γκέι, υπέρ του Δημιουργισμού

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας σε συνεργασία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), η ηγέτης του οποίου Αρλίν Φόστερ δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει στηρίξει την κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ η συνεργασία αυτή ενδεχομένως θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στους Τόρις, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν επιχειρήσει να εκσυγχρονίσουν το κομματικό τους προφίλ, τουλάχιστον

όσον αφορά σε κοινωνικά ζητήματα.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, το DUP είναι ένα υπερσυντηρητικό δεξιό κόμμα το οποίο έχει εκπεφρασμένες θέσεις για πολλά ζητήματα που θεωρείται βέβαιο ότι θα το φέρουν σε πορεία σύγκρουσης με τους Τόρις.

Για παράδειγμα, το κόμμα τάσσεται υπέρ την πλήρους απαγόρευσης των αμβλώσεων, ακόμα και για θύματα βιασμού, με μοναδική εξαίρεση η εγκυμοσύνη να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας.

Επίσης, κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία ως «αηδιαστική» και τάσσονται χωρίς καμία περιστροφή κατά του γάμου των γκέι, ο οποίος και απαγορεύεται στη Βόρεια Ιρλανδία.

Παράλληλα, έχουν χαρακτηρίσει την κλιματική αλλαγή ως «απάτη», αντιτίθενται σφοδρά σε περιορισμούς στο επίδομα θέρμανσης, ακόμα και για ευκατάστατους πολίτες και στο παρελθόν στελέχη του κόμματος συμμετείχαν σε τρομοκρατική οργάνωση στη Βόρεια Ιρλανδία.

Τέλος, μέλη του DUP έχουν ζητήσει να διδάσκεται στα σχολεία ο Δημιουργισμός (Creationism), μια θεωρία που απορρίπτει την Εξέλιξη των Ειδών και υποστηρίζει τη βιβλική άποψη της δημιουργίας του κόσμο από τον Θεό μέσα σε έξι μέρες.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα μείγμα πολιτικής που εκτιμάται ότι σύντομα θα φέρει τη Μέι σε δύσκολη θέση, αν δεν οδηγήσει σε χαοτικές καταστάσεις την κυβέρνηση.

ΒρετανίαεκλογέςσυντηρητικοίDUPκυβέρνηση μειοψηφίαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα