Σκουρλέτης: Οι όροι του «ανεκχώρητου ποσού» της δανειοδότησης κομμάτων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητήματα χρηματοδότησης των κομμάτων, όπως και την υποχρέωση των βουλευτών να ενημερώνουν οι ίδιοι για τις δαπάνες τους, απευθείας, την Επιτροπή Ελέγχου - και όχι οι τράπεζες στις οποίες ανοίγουν τον αντίστοιχο λογαριασμό, όπως ισχύει - προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που καλείται να ψηφίσει απόψε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε, ως προς το σκέλος της τροπολογίας

για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ότι δεν τροποποιείται η αντίστοιχη διάταξη που συμπεριλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο - που προσφάτως ψηφίστηκε στη Βουλή - παρά διευκρινίζονται οι όροι του λεγόμενου «ανεκχώρητου ποσού», το οποίο μπορεί να φτάνει μέχρι το 50% της ετήσιας δαπάνης σχετικά με τη δανειοδότηση των κομμάτων.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ουσιαστικά αυτή η τροπολογία βελτιώνει το μέχρι τώρα υφιστάμενο καθεστώς στη δανειοδότηση, διότι το αυξάνει από το 40% στο 50%. Όπως πρόσθεσε γίνεται λόγος για δάνεια, τα οποία εξυπηρετούνται και προφανώς προκύπτουν ύστερα με ευθύνη και συνεννόηση και από τα αντίστοιχα τραπεζικά ιδρύματα. Η συγκεκριμένη διάταξη, δεν αφορά δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται, όπου εκεί το λεγόμενο «ακατάσχετο» παραμένει στο 10%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

βουελυτέςΠάνος ΣκουρλέτηςτροπολογίαδανειοδότησηκόμματαδάνειαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα