Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Χωρίς exit poll η αναμέτρηση – Η εξήγηση των δημοσκόπων

Χωρίς τα γνωστά σε όλους exit polls θα κυλήσει η βραδιά του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με την πρώτη εκτίμηση των επίσημων αποτελεσμάτων να γίνεται περίπου στις 22:30.

Στο παρελθόν, οι αναμετρήσεις των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση περιλάμβαναν και exit poll στους τρεις μεγάλους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής

ή/και την περιφέρεια της Kεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο με τις εθνικές εκλογές να είναι ακόμα νωπές, εκτιμήθηκε ότι οι πολίτες δεν αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο… ενθουσιασμό τις κάλπες των δημοσκόπων.

Επίσης οι εταιρείες δημοσκοπήσεων εξηγούν ότι τα χαρακτηριστικά των exit polls στις αυτοδιοικητικές εκλογές διαφέρουν σημαντικά από εκείνα των εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι για κάθε περιφέρεια ή δήμο θα έπρεπε να σχεδιαστεί και να αναλυθεί ξεχωριστό δείγμα κάτι που αυξάνει δραματικά το κόστος.

Ακόμη, το ενδεχόμενο να υπάρξει β’ γύρος σε ορισμένες περιφέρειες και Δήμους περιορίζει σε έναν βαθμό την ανάλυση του αποτελέσματος και την αξία των exit poll.

Ως εκ τούτου τα κανάλια έκριναν ότι δεν θα αναθέσουν τη διεξαγωγή exit poll η και εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα δοθεί με τα τις 10 το βράδυ με επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Επεισοδιακή η εκλογική διαδικασία – Αλληλομηνύθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Ο Σγουρός καταγγέλλει «ωμές παρεμβάσεις» στην εκλογική διαδκασία και ζητά παρέμβαση εισαγγελέα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ψήφισε στην Γκράβα η ΠτΔ – Έφυγε χωρίς δηλώσεις (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοδιοικητικές, 2023,aftodioikitikes, 2023