Αυστριακός ΥΠΕΣ: Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε άδεια εργασίας σε πρόσφυγες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας δήλωσε ότι είναι εκτός σκέψης να δοθούν άδειες εργασίας σε πρόσφυγες προκειμένου να δουλέψουν στη χώρα. Απαντώντας στις προτάσεις της Κομισιόν που αναφέρουν ότι οι αιτούντες άσυλο δικαιούνται άδειες εργασίας μετά από 6 μήνες στην προσπάθεια ενίσχυσης της ένταξής τους στις Ευρωπαϊκές χώρες, ο Σόμποτκα είπε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα λειτουργούσε ως πρόσκληση στους πρόσφυγες να πάνε στην Αυστρία, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Αυστριακός υπουργός

είπε ότι σε όλη την Ευρώπη δεν πρέπει να επιτραπεί η εργασία στους πρόσφυγες για να περιοριστούν να κίνητρα να κάνουν το ταξίδι στην Ευρώπη.

Αλλά όπως πρόσθεσε για να εξυπηρετηθεί ο στόχος της εναρμόνισης των διαδικασιών ασύλου στην ΕΕ, «χρειαζόμαστε σταθερά και δίκαια δεδομένα για να αντικαταστήσουν την υπάρχουσα κατακερματισμένη προσέγγιση».

Η συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση έχει οδηγήσει στην μετεγκατάσταση περισσότερων από 1 εκατ. ατόμων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στην Ευρώπη και την αναζήτηση ασύλου από το 2014.

Η συμφωνία με την Τουρκία, και το κλείσιμο των συνόρων, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, έχουν περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων, αλλά ήδη από τις αρχές της χρονιάς έχουν φθάσει σχεδόν 250.000 πρόσφυγες στην Ευρώπη και πολλοί από αυτούς παραμένουν σε κέντρα υποδοχής.

Η ενσωμάτωση των προσφύγων στις κοινωνίες θεωρείται κρίσιμη για την επίλυση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης.

Πηγή: Newsweek

πρόσφυγεςάδειες εργασίας σε πρόσφυγεςΑυστρίαυπουργός Εσωτερικών ΑυστρίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα