Αχτσιόγλου για Νέα Αριστερά: Πολιτικός ο λόγος που δεν είμαι επικεφαλής – Δίαυλοι επικοινωνίας με τον Πέτρο Κόκκαλη (video)

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς έδωσε το πρωί της Πέμπτης (7/12) η Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρώην υπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για το πολιτικό στίγμα της Νέας Αριστεράς, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τους λόγους που επέλεξε να μην είναι επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πέτρο Κόκκαλη.

«Το μέτωπό μας είναι με την δεξιά και την κυβέρνηση. Είμαστε στελέχη που είναι

καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι έχουμε αυτό το μέτωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο του σχήμα δεν μπορεί να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», είπε αρχικά η Έφη Αχτσιόγλου.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, μετά και τις δηλώσεις Τσακαλώτου, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «σήμερα υπό τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν υπάρχει συνεργασία. Προφανώς μπορούν να υπάρχουν κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα όχι όμως δομική επί της αρχής συνεργασία. Με τα δεδομένα κόμματα που έχουμε καταγεγραμμένα δεν υπάρχουν δυνατότητες δομικής συνεργασίας».

Αντίθετα, σχολίασε ότι «υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας» με τον αποχωρήσαντα ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κόκκαλη.

«Ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός αφού πριν από λίγο καιρό ήμουν υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκρινα ότι δεν έπρεπε να είμαι επικεφαλής της νέας ΚΟ. Εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα. Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθεση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη», διευκρίνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Τέλος σε ότι αφορά τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου εξήγησε ότι «υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και στα εργασιακά όπως έγινε με ανήκουστο τρόπο στην ομιλία στη ΣΕΒ, στα ζητήματα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου 2019-2023, κανένας σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, χαρακτηρισμοί ανήκουστοι όπως άρρωστο και πέμπτη φάλαγγα».

Διαβάστε επίσης:

Μεταρρυθμίσεις απέναντι στην συντήρηση του «όχι σε όλα» – Η νέα διαχωριστική γραμμή Μητσοτάκη

ΠΑΣΟΚ: Γιατί ο Ανδρουλάκης θα «συντηρεί» τη συζήτηση για μεταγραφές και συνεργασίες

Ελληνοτουρκικά: συγκυρία για προσέγγιση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αχτσιόγλου, Αριστερά, Πολιτικός, – Δίαυλοι, Πέτρο Κόκκαλη,achtsioglou, aristera, politikos, – diavloi, petro kokkali