Venexodus: Πως η Βενετία διώχνει τους Βενετσιάνους από την πόλη τους

ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες κάτοικοι της Βενετίας διαμαρτύρονται για την πλήρη μετατροπή της πόλης σε απέραντο τουριστικό πάρκο, ενώ για τους μόνιμους κατοίκους έχει γίνει αφιλόξενη.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από αγανακτισμένους πολίτες της Βενετίας, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως, «Εγώ αντιστέκομαι», «δεν εγκαταλείπουμε τη Βενετία», κρατώντας παράλληλα βαλίτσες στα χέρια τους, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι τους διώχνουν από την πόλη τους.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από δύο σημεία, από το Σαν Μπαρτολομέο και τη γέφυρα του Ριάλτο, ενώ στην εμβληματική γέφυρα στο Γκραν Κανάλ είχε κρεμαστεί πανό με τη λέξη «Venexodus» -η «έξοδος των Βενετσιάνων».

Ο λόγος που οι Βενετσιάνοι είναι έξαλλοι με τις αρχές της πόλης είναι ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί σε σημείο που ελάχιστοι μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στην αγορά ενός σπιτιού, ενώ και οι τιμές των ενοικίων έχουν διπλασιαστεί. Λόγω του ακριβού κόστους ζωής, η γραφική πόλη μπορεί να προσελκύει πλέον μόνο εκατομμύρια τουρίστες και ουσιαστικά διώχνει τους μόνιμους κατοίκους της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μόνιμος πληθυσμός της Βενετίας ήταν 175.000 κάτοικοι το 1951, ενώ πλέον με δυσκολία φτάνουν τους 55.000.

Βενετίατουριστικό πάρκοδιαμαρτυρίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα