TIME: Υποψήφιος για πρόσωπο της χρονιάς ο αρχηγός του ISIS (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Το περιοδικό ΤΙΜΕ βραβεύει κάθε χρόνο τον άνθρωπο ή την ομάδα που επηρέασε περισσότερο τα νέα και την κοινή γνώμη κατά το περασμένο έτος, ανεξάρτητα με το αν η επιρροή αυτή ήταν θετική ή αρνητική.

Για το 2015, η συντακτική ομάδα του περιοδικού αποφάσισε να διχάσει την κοινή γνώμη. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον προσηλυτισμό τόσων

στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και ηθικά υπεύθυνος για τόσους θανάτους και τρομοκρατικές ενέργειες.

Η Άνχελα Μέρκελ η οποία είναι στο οικονομικό επίκεντρο της Ευρώπης αλλά και στο επίκεντρο του προσφυγικού.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι ο οποίος βοηθά τη χώρα του να φύγει από τη διεθνή απομόνωση επιδιώκοντας συμφωνία με τη Δύση για τα πυρηνικά.

Η Κέιτλιν Τζένερ, η οποία μετά την εγχείρηση αλλαγής φύλλου έφερε στο προσκήνιο την κουβέντα για το φύλο και κατά πόσο είναι ανεκτική η κοινωνία σε τέτοιες επεμβάσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Uber, ο Τράβις Κάλανικ, ο οποίος έκανε την εταιρεία του έναν παγκόσμιο κολοσσό αξίας 70 δισεκατομμυρίων.

O Ντόναλντ Τραμπ, που σαν υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έχει προκαλέσει διεθνή σάλο με τις ακραίες θέσεις του.

Τέλος ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αντιπαρήλθε των δυτικών κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία και διαδραματίζει καίριο ρόλο στην επίλυση του Συριακού.

ISISΙσλαμικό ΚράτοςΜέρκελΠούτινΝτόναλντ ΤραμπHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα