O Ντάισελμπλουμ επιβεβαιώνει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tην εκταμίευση της δόσης αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ενημέρωσε την επιτροπή οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη δήλωσε:

“Δεν ανέφερα την Ελλάδα γιατί είμαστε σε μια διαφορετική φάση. Το χειρότερο σημείο στην εμπιστοσύνη με την Ελλάδα

ήταν πέρσι το καλοκαίρι. Από τότε πέρασε πολύς καιρός. Υπάρχουν ακόμα διαφωνίες αλλά τις συζητάμε”.
“Θα αποφασίσουμε για την εκταμίευση της δόσης ως ΔΣ του ESM αυτή την εβδομάδα”, τόνισε.
Όπως έγραψε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στον λογαριασμό του στο Twitter Ο Ντάισελμπλουμ, μετά από ερώτηση μου, επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 16/6 κ χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018.

Ο Ντάισελμπλουμ, μετά από ερώτηση μου, επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 16/6 κ χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018.

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) 14 Ιουνίου 2016

Σε σχέση με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξήγησε:

“Απαντώντας στην δήλωση του κ. Στουρνάρα έχω να πω ότι το 3,5 είναι ρεαλιστικό, δεν είναι πολύ ψηλό, δεν είναι ρεαλιστικό για πάρα πολύ καιρό και για αυτό θα μειώνεται ανά δεκαετία”.

Απέρριψε, δε, τις πληροφορίες ότι το φθινόπωρο το Εurogroup θα ξαναδεί το θέμα του χρονοδιαγράμματος τους χρέους και δήλωσε πως θα ξαναδούν το θέμα μόνο “στο τέλος του έτους όταν το ΔΝΤ ετοιμάσει στα τέλη του χρόνου μια εισήγηση προς το διοικητικό του συμβούλιο”.

ΝτάισελμπλουμΕurogroupεκταμίευση δόσηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα