KKE: Δυναμώνει το κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 9ης Νοέμβρη

Εν όψει της απεργίας της ερχόμενης Τετάρτης 9 Νοέμβρη το ΚΚΕ εντείνει το μήνυμά του – και ταυτόχρονα το κάλεσμά του – κατά της στάσης αναμονής που θεωρεί πως καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, καλώντας σε γενικό απεργιακό ξεσηκωμό.

Το μήνυμα αυτό «σήκωσε» με άρθρο του το περασμένο Σαββατοκύριακο («Τα Νέα») και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σημειώνει πως «το ΚΚΕ

δεν υιοθετεί την παραλυτική λογική της “αναμονής” – τώρα και με αφορμή το ότι οι εκλογές θα γίνουν σε λίγους μήνες – και καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να κάνει το ίδιο». Προσθέτει πως «ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων», με «εστίες αντίστασης και μέτωπα πάλης σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό» και «με προοπτική να συναντηθούν όλοι και όλες στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, στις μαχητικές και μαζικές απεργιακές μάχες του επόμενου διαστήματος, με πρώτη και μεγαλύτερη αυτή της πανελλαδικής απεργίας στις 9 του Νοέμβρη». Υπενθυμίζεται, το ΠΑΜΕ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αυξήσεις μισθών, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και προστασία της κοινωνίας από την ακρίβεια και την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ προβάλλουν το σύνθημα «Τρόφιμα και ρεύμα φθηνά για όλο τον λαό» ενώ η προθέρμανση που έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες κορυφώνεται αυτές τις μέρες με επιμέρους κινητοποιήσεις (π.χ. έξω από κτήρια παρόχων ενέργειας) και δράσεις στην Αττική και όλη τη χώρα.

Μάλιστα, με κινητοποιήσεις απαντά και στο τρέχον θέμα της επικαιρότητας που πλήττει την κυβέρνηση, δηλαδή τους πλειστηριασμούς ως απόρροια των κόκκινων δανείων και του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείρισή τους. Το ΠΑΜΕ οργανώνει κινητοποιήσεις κόντρα σε κατασχέσεις σπιτιών και καλεί τα συνδικάτα να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για να δοθεί απάντηση όποτε χρειαστεί και κανένα σπίτι που απειλείται από τα «κοράκια» να μη «χαθεί».

Τα στελέχη του Περισσού βάζουν στο κάδρο των ευθυνών για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως από κοινού διαμόρφωσαν ένα άθλιο νομοθετικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς «από το οποίο τρέφονται οι ‘’Πάτσηδες’’». Ενδεικτικά ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του σημείωσε ότι το σχέδιο Ηρακλής της κυβέρνησης Ν.Δ. απάλλαξε τις τράπεζες και όχι τον λαό, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με νόμο έδωσε τα δάνεια «στα funds» για να απαλλάξει τις τράπεζες, και «έκανε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς». Οι θέσεις του ΚΚΕ για το ζήτημα συνοψίζονται στο αίτημα να καταργηθεί το θεσμικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς αλλά και το ιδιώνυμο αδίκημα, αντιθέτως να εξασφαλιστεί το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας. Όσον αφορά την υπόθεση Πάτση καθαυτήν, στον Περισσό θεωρούν πως η κυβέρνηση γνώριζε για τη δραστηριότητα του βουλευτή Γρεβενών.

Για το μέτωπο της ακρίβειας, κι ενόψει της χθεσινής πρεμιέρας του «καλαθιού», το γραφείο Τύπου σχολίασε: «Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, όπως το “καλάθι του νοικοκυριού”, είναι ένας ωμός κι απροκάλυπτος εμπαιγμός, όχι μόνο γιατί δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας, αλλά και γιατί υποβαθμίζει τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης ενός λαϊκού νοικοκυριού στα όρια ουσιαστικά των “προσφορών” που θα επιλέγουν οι ιδιοκτήτες των super markets».

Διαβάστε επίσης:

Μισοάδειο το καλάθι του νοικοκυριού

ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμος φθοράς στην κυβέρνηση μέσω… «γαλάζιων ακρίδων»

Κυβέρνηση: Στρατηγική πόλωσης, αλλά με πολλές αβεβαιότητες

Keywords
Τυχαία Θέματα