Guardian: Ο Λαφαζάνης κόβει τα φτερά του Τσίπρα για αυτοδυναμία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είναι πολύ πιθανό ο Τσίπρας να αναδειχθεί πρώτος, αλλά ο Λαφαζάνης του μειώνει τη βάση των ψηφοφόρων του και του δυσκολεύει την προσπάθεια να κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία» αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Στηριζόμενος στην εκτίμηση του καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο, Δημήτρη Κερίδη, ότι «μπορεί ο Λαφαζάνης

να έχει επίδραση στα παλαιότερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν τη στροφή 180 μοιρών που έκανε το κόμμα τους, σημειώνει ότι όλες αυτές οι εξελίξεις προκαλούν προβλήματα στον Τσίπρα.

Πρώτον, του αφαιρούν τις δυνατότητες για αυτοδυναμία, ενώ μειώνουν και τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους του. Ειδικά αν οι ΑΝΕΛ δεν καταφέρουν να πιάσουν το 3% .

Σύμφωνα με τις δηλώσει τους κ. Κερίδη που φιλοξενεί ο Guardian «ο Λαφαζάνης μειώνει τη βάση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και δυσκολεύει την προσπάθεια να κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία. Κατά τη γνώμη του, η πολιτική ελίτ της Αθήνας υπερκετιμάει τον Τσίπρα θεωρώντας πως είναι ο ηγεμόνας του πολιτικού σκηνικού – η νέα δύναμη που θα αναμορφώσει την Ελλάδα».

Παράλληλα ο ο βρετανικός Guardian αναφερόμνεος στον Λαφαζάνη σημειώνει ότι «είναι αντιευρωπαϊστής, υπέρμαχος της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και τώρα κρατάει τα χέρια του τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, ωστόσο δεν υπάρχουν οι συνθήκες στην Ελλάδα ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα αντιταχθεί στην Ευρωζώνη και τους πιστωτές με πολεμικούς όρους.

Για τον ίδιο λόγο που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέστρεψε τη διευρευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τον ίδιο και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας θα γυρίσει άπραγος στο Προεδρικό Μέγαρο σημειώνει η δημοσιογράφος του Guardian, Έλενα Σμιθ.

Παράλληλα, η Έλενα Σμιθ, σημειώνει πως ο Λαφαζάνης και οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ που τον ακολούθησαν, δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν στους πρώην συντρόφους τους μιλώντας ακόμη και για συνταγματικό πραξικόπημα, λόγω της απόφασης του Μαξίμου να προχωρήσει σε εκλογές-εξπρές.

Πάντως, σημειώνει το άρθρο ότι πολλοί Έλληνες δεν θέλουν να δουν τη χώρα τους να αποχωρεί από το ευρώ – μια θέση την οποία η Λαϊκή Ενότητα δεν αποδέχεται και θεωρεί πως είναι καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι με το ευρώ, καθώς θα αυξάνονται οι απαιτήσεις-, ωστόσο έχουν σοκαριστεί από το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε πολιτικές που προηγουμένως αντιμαχόταν σθεναρά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian.

GuardianΤσίπραςΛαφαζάνηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα