Guardian: Ελπίδες στη ΝΔ ότι μπορεί με τον Μητσοτάκη να αναγεννηθεί το κόμμα και να αμφισβητηθεί ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗMEDIA

Στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian, τονίζοντας ότι η συντηρητική παράταξη με τη νίκη του 47χρονου πολιτικού ελπίζει ότι μπορεί το κόμμα να αναγεννηθεί και να αμφισβητηθεί ο Αλέξης Τσίπρας που είναι ακόμη ιδιαίτερα δημοφιλής παρά το γεγονός ότι επέλεξε να συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας.

Η ΝΔ αναζητά

να επανέλθει από την βαριά εκλογική ήττα του Σεπτεμβρίου, όταν οι Έλληνες επανεξέλεξαν τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τα capital controls και το σκληρό τρίτο πρόγραμμα που επέβαλαν οι δανειστές στη χώρα.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, ο 47χρονος πολιτικός που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και γόνος οικογένειας με μεγάλη πολιτική επιρροή –ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός από το 1990 έως το 1993 και η αδερφή του υπουργός εξωτερικών από το 2006 έως το 2009- αναμένεται να ασκήσει πίεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος.

Το πρώην στέλεχος τράπεζας, έχει υπάρξει επικριτικό για τις πρακτικές των εργατικών σωματείων και τις δημόσιες δαπάνες, και έχει αποκαλέσει τον Τσίπρα ψεύτη, αλλά έχει αφήσει την υποψία ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί σε θέματα εθνικής σημασίας κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η ΝΔ γράφει η εφημερίδα, είχε αρχικά ταχθεί κατά των μνημονίων αλλά μετά τη εκλογική νίκη της το 2012 και τον σχηματισμό κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ επέβαλε τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούσαν οι δανειστές της χώρας.

ΜητσοτάκηςΤσίπραςGuardian για Μητσοτάκηπρόεδρος ΝΔΝΔHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα