Goji Mary – Ένα food blog με υγιεινές και νόστιμες συνταγές... και προφιτερόλ που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

ΥΓΕΙΑ

Υπάρχουν τρόφιμα με... σούπερ δυνάμεις; Ή προφιτερόλ με φυτικές ίνες, που βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και ταυτόχρονα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα; Η υγιεινή έκδοση της ζαχαροπλαστικής τι απαιτεί;

Απαντήσεις σε αυτά κι άλλα ερωτήματα δίδονται στο γαστρονομικό ιστολόγιο, που δημιούργησε η Μαρία Καραμπίνη, εργαζόμενη και μητέρα δύο παιδιών.

Στο food blog «Goji Mary» υπάρχουν όλες οι απαντήσεις για θέματα, που αφορούν την υγιεινή διατροφή, συνταγές μαγειρικής

και ζαχαροπλαστικής απαλλαγμένες από συντηρητικά. Επίσης, είναι διαθέσιμες οδηγίες για το πώς μπορεί να τροποποιηθεί προς το... υγιεινότερο η λιχουδιά, στην οποία κάποιος δεν μπορεί να αντισταθεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Goji Mary, ή αλλιώς Μαρία Καραμπίνη, δημιουργός του blog, με πολυετή εμπειρία σε θέματα υγιεινής διατροφής και πολλές συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια, αποφάσισε να μοιραστεί σε ένα food blog τις γνώσεις και τις συνταγές της.

«Η ιδέα ξεκίνησε μετά από δική μου αναζήτηση, σε ό,τι αφορά τη διατροφή γενικά. Όταν έγινα μαμά, και έπρεπε να αρχίσω να επιλέγω τι θα μαγείρευα για τα παιδιά μου, ένιωσα τόσο μεγάλη ευθύνη, που ενώ έως τότε δεν είχα μπει σε τέτοια διαδικασία για τον εαυτό μου άρχισα να διαβάζω και να ψάχνω όσο μπορούσα περισσότερο. Έτσι αποφάσισα να αλλάξω κι εγώ κάποια πράγματα στη διατροφή μου» τόνισε η Μαρία Καραμπίνη σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9».

«Μου αρέσει το καλό και νόστιμο φαγητό, έχω και αδυναμία στα γλυκά, δεν μπορούσα να νιώθω ότι στερούμαι. Ξεκίνησα λοιπόν να αναζητώ συνταγές που μπορούσα να φτιάξω με αγνά και υγιεινά υλικά, πρωτίστως χωρίς ζάχαρη. Έτσι, συστήθηκα με νέα υλικά, που μέχρι τότε δεν είχα ακούσει ποτέ πριν, έμαθα νέους τρόπους να μαγειρεύω και να ζαχαροπλάθω που όχι μόνο είναι υγιεινά αλλά και πραγματικά πολύ νόστιμα. Δοκιμάζοντας λοιπόν, οι φίλοι και η οικογένειά μου αυτές τις παρασκευές, μου ζητούσαν συνταγές... Αργότερα, επέμειναν να δημιουργήσω ένα site όπου να μπορούν να βρίσκουν τις συνταγές πιο εύκολα, κι έτσι γεννήθηκε η Goji Mary και το blog της!» εξήγησε.

Πώς το blog απέκτησε το όνομα που παραπέμπει σε ένα από τα κορυφαία superfoods;

«Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από το όνομα, για το οποίο ευχαριστώ την αγαπημένη ξαδέρφη μου, Μαρία, που με... "βάφτισε", επειδή έμαθα στη μεγάλη κόρη της, Αριάδνη δύο χρονών, τα goji berries, τα οποία λάτρεψε! Έτσι, όταν πήρα τηλέφωνο κάποια στιγμή και η Αριάδνη ρώτησε ποιος είναι; η Μαρία της απάντησε "η Goji Mary!", όπως καταλαβαίνετε η Αριάδνη, ακόμα νομίζει ότι το όνομά μου είναι όντως Goji Mary!».

«Νομίζω ότι το blogging γενικά έχει να κάνει με πράγματα που θέλουμε να μοιραζόμαστε και είναι ένας εύκολος τρόπος να τα πούμε σε πολλούς γράφοντας ένα γράμμα με πολλούς παραλήπτες, σαν μαζική αλληλογραφία των ΕΛΤΑ! Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ» σημείωσε η Μαρία Καραμπίνη απαντώντας στην ερώτηση τι είναι blogging.

Recipe ...Makeover

Το blog προσφέρει στους χρήστες του ειδικές τεχνικές «διευκολύνσεις», που δεν είναι διαθέσιμες σε άλλα αντίστοιχα ιστολόγια. Στο τμήμα των υλικών παρέχεται η δυνατότητα διαγραφής των υλικών τα οποία προσθέτει κάποιος την ώρα που μαγειρεύει, ώστε να μην μπερδεύεται. Στο τμήμα των βημάτων της εκτέλεσης της συνταγής, πάλι κάποιος μπορεί να σημειώνει ότι έχει ολοκληρώσει το συγκεκριμένο βήμα. Υπάρχει ξεχωριστό κομμάτι του blog όπου ο καθένας μπορεί να διαβάσει πληροφορίες για τα «ασυνήθιστα» υλικά ή τα λιγότερο γνωστά.

Μεταξύ άλλων υπάρχει και το... Recipe Makeover, δίνεται δηλαδή στον αναγνώστη η δυνατότητα να στείλει συνταγή για... ολική μεταμόρφωση.

«Αυτό ξεκίνησε από τη δική μου ανάγκη, να έχω αγαπημένες μου γεύσεις που δεν μπορούσα να φάω πλέον. Υπάρχει συνταγή για προφιτερόλ... με πολλές φυτικές ίνες, που βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου (κυρίως για τα παιδιά), που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για όσους κάνουν δίαιτα ή έχουν ζάχαρο, δεν περιέχει γαλακτοκομικά και είναι πεντανόστιμο. Μπορεί κάποιος να μου στείλει μία κλασική αγαπημένη του συνταγή και να την τροποποιήσω ώστε να την απολαμβάνει στην όσο γίνεται πιο υγιεινή εκδοχή της χωρίς να χάνει σε γεύση» υπογράμμισε.

«Πειραματιστείτε, δοκιμάστε, υιοθετήστε ό,τι σας αρέσει»

Ποιες συμβουλές δίνει λοιπόν η Goji Mary σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει πιο υγιεινή διατροφή; «Κατ' αρχήν να μη σκέφτεται ότι θα σταματήσει να απολαμβάνει το φαγητό. Το σύνθημα για μένα θα πρέπει να είναι "πειραματιστείτε, δοκιμάστε και υιοθετήστε αυτά που σας αρέσουν". Όπως και με τη "συμβατική" μαγειρική, άλλες γεύσεις θα σας αρέσουν και άλλες. Μόνοι σας θα αποφασίσετε τι σας κάνει και τι όχι, χωρίς πίεση, για να μπορείτε να κάνετε αυτές τις αλλαγές τρόπο ζωής, για να έχουν νόημα και αποτέλεσμα» ανέφερε.

Το Goji Mary απευθύνεται σε όποιον θέλει να κάνει αλλαγές στη διατροφή του και δεν ξέρει πώς, στον εργαζόμενο που δεν έχει χρόνο να μαγειρέψει, στον αθλούμενο που θέλει να αναβαθμίσει τις επιδόσεις του ή απλά σε κάποιον που θέλει να τρώει νόστιμα χωρίς όμως να το πληρώνει στα κιλά και στην υγεία του, πρόσθεσε.

Superfoods στην καθημερινότητα

Τα superfoods (υπερτροφές) τα οποία λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν, προσφέρουν στον οργανισμό ευεξία και ενέργεια έχουν κεντρική θέση στις συνταγές της Goji Mary. Έχουν όμως ενταχθεί στην καθημερινή μας διατροφή;

«Τα τελευταία χρόνια διαδίδονται όλο και περισσότερο, αλλά δε νομίζω ότι οι Έλληνες τα έχουν εντάξει στην καθημερινή τους διατροφή. Τα έχουν στο μυαλό τους σαν κάτι περίεργο ή δυσεύρετο ή σαν κάτι που δεν μπορούν να τρώνε καθημερινά. Στις συνταγές της Goji Mary υπάρχουν τρόποι να ενταχθούν τα super foods στην καθημερινή διατροφή και να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», τόνισε.

Απαντώντας στην ερώτηση τι κάνει ένα food blog επιτυχημένο, η Μαρία Καραμπίνη εκτίμησε ότι είναι συνάρτηση αφ' ενός μεν του τι ζητά ο αναγνώστης αλλά και του τι θέλει να πει ο blogger. Με άλλα λόγια, όταν ο επισκέπτης βρίσκει λύσεις και απαντήσεις σε αυτά που τον απασχολούν, τότε θα επιστρέψει ξανά και ξανά.

goji maryΜαρία Καραμπίνηfood blogHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα