Β’ Λυκείου | Οι αλλαγές που θα ισχύσουν!

20:47 1/2/2012 - Πηγή: Neolaia

Αρκετές αλλαγές παρατηρούνται στη δομή της Β΄Λυκείου, σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές θα μπορούν να επιλέγουν έναν ορισμένο αριθμό μαθημάτων μέσα από μία λίστα που θα περιέχει εκείνα που διδάσκονται στο σχολείο. Υπογραμμίζουμε ότι ο κατάλογος θα περιέχει μαθήματα από τις κλασικές και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, από τις επιστήμες τις θετικές, τις τεχνολογικές, όπως και εκείνες της υγείας. Η επιλογή θα γίνεται με τη συμβουλευτική στήριξη και υπό την καθοδήγηση του σχολείου, στοιχεία που ενσωματώνονται στο ρόλο της εκπαίδευσης

από τις επικείμενες αλλαγές στην Ά Λυκείου. Έτσι, η Β’ Λυκείου απαλλάσσεται από τον τελεσίδικο χαρακτήρα των κατευθύνσεων, επιτρέποντας στους μαθητές σημαντικό βαθμό ευελιξίας.

Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των μαθημάτων μειώνεται κατά 5. Ο αριθμός αυτός είναι σταθερός και ανεξάρτητος από τη σύνθεση των μαθημάτων που επιλέγονται.

Συμπερασματικά, νομίζω πως μας ικανοποιεί ο νέος χαρακτήρας της Β’ Λυκείου, οι μαθητές της οποίας θα εξεταστούν πανελλαδικά με το ίδιο σύστημα που θα εφαρμοστεί και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα