Το εύχρηστο application του ΟΠΑ για τους φοιτητές του

12:44 6/11/2012 - Πηγή: Neolaia

Μία πολύ καινοτόμα ιδέα από φοιτητές για φοιτητές παρουσιάστηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δύο σπουδαστές του Ιδρύματος δημιούργησαν την εφαρμογή auebshedule, η οποία αναπτύχθηκε έτσι ώστε να διευκολύνει κάθε φοιτητή στο να είναι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα της σχολής του.

Οι δύο δημιουργοί, Παύλος Τουρνάρης και Γιώργος Τσιφρίκας παραχώρησαν συνέντευξη στο aode.gr, διαβάστε τι είχαν να πουν για το εγχείρημά τους:

1.Τι είναι η εφαρμογή auebshedule;
Η εφαρμογή που δημιουργήσαμε είναι ουσιαστικά

το πρόγραμμα του κάθε φοιτητή στο χέρι του με μερικά κλικ. Δίνει τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή-χρήστη της να διαμορφώσει το προσωπικό του πρόγραμμα όπως θέλει, αλλά παράλληλα να βλέπει και το πρόγραμμα του εξαμήνου του. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν για κάθε Τμήμα του Πανεπιστημίου και για κάθε έτος.

2.Ποια ήταν η αφορμή για την δημιουργία της εφαρμογής;
Παύλος: Η αφορμή για τη δημιουργία της προήλθε στις αρχές του καλοκαιριού, όταν και ξεκίνησα την ενασχόλησή του με Android και προγραμματισμό εφαρμογών. Έτσι λοιπόν μετά από μερικές μέρες διαβάσματος προσπάθησα να βρω μια καλή ιδέα. Αμέσως πέρασε από το μυαλό μου, το χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στην νέα τεχνολογία και σε μια καθαρά χρήσιμη υπηρεσία για τους φοιτητές ενός Πανεπιστημίου. Κάπου εκεί ξεκίνησε και το ταξίδι της εφαρμογής…

3.Ποια η χρησιμότητά της;
Είναι αρκετά χρήσιμη για τους φοιτητές, διότι τους απαλλάσσει από το συνεχόμενο άγχος του «πού έχω μάθημα την άλλη ώρα», «τι μάθημα έχω» κλπ και επιπλέον βάζει τη χρήση της νέας τεχνολογίας στη ζωή τους με έναν πολύ όμορφο και χρήσιμο τρόπο.

4.Πόσοι φοιτητές την χρησιμοποιούν;
Την εφαρμογή σήμερα αθροιστικά την χρησιμοποιούν περίπου 300 φοιτητές, είτε χρήστες Android είτε χρήστες iOS. Ο λόγος που είναι μικρό αυτό το νούμερο, είναι το γεγονός πως δεν έχει βγει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιό μας, οπότε η όλη προώθηση που έχει γίνει έχει γίνει καθαρά από προσωπική προσπάθεια.

5.Πως αντιμετώπισε η Διοίκηση του Πανεπιστήμιου την ιδέα σας;
Το Πανεπιστήμιο ήταν δίπλα μας και συνεργαστήκαμε άψογα σε κάθε βήμα που το χρειαστήκαμε.

6.Πως σκέφτεστε να αξιοποιήσετε στο μέλλον την εφαρμογή σας;
Σκεφτόμαστε να αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πέραν των εφαρμογών. Οι εφαρμογές θα είναι το τελικό προϊόν στον καταναλωτή-φοιτητή ενώ το υπόλοιπο σύστημα θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση και κατοχή του Πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα