Πρόταση εξαγοράς της Forthnet από τη Wind

Την εξαγορά της Forthnet επιθυμεί ο όμιλος της Wind Hellas, κάνοντας πρόταση για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε ένα χρόνο.


Σύμφωνα με την «Deal» η Wind συζητά μόνο την εξαγορά της Forthnet και όχι την συγχώνευση μεταξύ

των δύο ομίλων, ενώ ενδιαφέρεται μόνο για τον βραχίονα της σταθερής τηλεφωνίας και του ίντερνετ και όχι για την ψηφιακή πλατφόρμα τηλεοπτικών μεταδόσεων, τη NOVA.

Ένας από τους βασικούς λόγους που η Wind Hellas διεκδικεί την μισή Forthnet, μόνο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών δηλαδή, είναι πέρα από τις συνέργειες που θα δημιουργηθούν και θα την καταστήσουν τον δεύτερο «παίκτη» στις τηλεπικοινωνίες μετά τον ΟΤΕ, και το ότι δεν θέλει να επιβαρύνει το χαρτοφυλάκιό της με το «βαρύ φορτίο» του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της Forthnet.

Η τελευταία εμφανίζεται να έχει δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα βραχυπρόθεσμα αγγίζουν τα 333,6 εκατ. ευρώ και ακόμη και αν ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου των 30 εκ. ευρώ, το ποσό αυτό θεωρείται… σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα χρέη που υπάρχουν.
Εξαγοράζοντας μόνο τον βραχίονα της σταθερής τηλεφωνίας και του ίντερνετ, η Wind Hellas στην ουσία θα αναλάβει μικρότερο μέρος των δανείων της Forthnet (υπολογίζεται περίπου στο 1/ 3 αυτών).
Άλλωστε, όπως επισημαίνουν πηγές από την Wind Hellas, η εταιρία μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της το 2009, με μηδενικό δανεισμό και ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια (στα ταμεία της έχουν μπει από τους ομολογιούχους κοντά στα 420 εκατ. ευρώ που προορίζονται για επενδύσεις), δεν «φοβάται» τα χρέη της Forthnet.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι, αν επιτευχθεί εν τέλει συμφωνία με την Forthnet, η Wind Hellas, μετά και την συνεργασία με τον Πάνο Γερμανό σε εμπορικό αρχικά και μελλοντικά σε μετοχικό επίπεδο, «χτίζει» ισχυρή θέση σε μια αγορά που επίσης έχει κλυδωνιστεί από την κρίση.

Πηγή: dealnews.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα