Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών | Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά

20:53 21/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διοργανώνει τους καλοκαιρινούς μήνες, εργαστήρια για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Πιο συγκεκριμένα για τέσσερα πενθήμερα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα σχήματα, τα χρώματα και τα υλικά με έμπνευση, η οποία προέρχεται από το ίδιο το κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Αναλυτικότερα οι μέρες:

Ημέρα 1: Εξερευνούμε το χρυσό στοιχείο του χώρου και φτιάχνουμε μια «χρυσή» σύνθεση.Ημέρα 2: Παίζοντας με το φως
και τη σκιά αφήνουμε το σημάδι μας στο χώρο.Ημέρα 3: Ψάχνουμε παντού για χρώματα, σχήματα και αντανακλάσεις (πρίσματα).Ημέρα 4: Τι ήχους ακούμε γύρω μας; Μπορούμε να τους ζωγραφίσουμε;Ημέρα 5: Χορεύοντας και χρησιμοποιώντας το σώμα μας φτιάχνουμε μια ζωγραφιά.

Η διάρκεια 

Δευτέρα 18 – Παρασκευή 22 ΙουνίουΔευτέρα 25 – Παρασκευή 29 ΙουνίουΔευτέρα 2 – Παρασκευή 6 ΙουλίουΔευτέρα 9 – Παρασκευή 13 Ιουλίου

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 (με μικρό διάλειμμα) και απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 7 ετών. Ωστόσο τα προγράμματα για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών αναμένεται να  ανακοινωθούν σύντομα.

Οι προϋποθέσεις

Το κάθε παιδί μπορεί να πάρει μέρος σε έναν από τους κύκλους των εργαστηρίων. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και στις πέντε συναντήσεις του κύκλου.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από την εικαστικό Christina Mabger ενώ η συνάντηση του κύκλου που σχετίζεται με τη μουσική, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την μουσικό Αθηνά Καφετζή

Keywords
Τυχαία Θέματα