Πότε θα ανοίξουν οι καινούριοι σταθμοί του μετρό!

19:18 23/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Οι καινούριοι σταθμοί του μετρό, οι οποίοι αποτελούν επέκταση των υπαρχόντων γραμμών, φαίνεται να είναι σχεδόν έτοιμοι και σύμφωνα με πληροφορίες του athenstransport αναμένεται να λειτουργήσουν και να δοθούν στο επιβατικό κοινό, στο Δεκέμβριο του 2012. Η επέκταση αφορά 7 νέους σταθμούς και πρόκειται για τις γραμμές 2 και 3 του μετρό. Η διαδικασία κωλύεται λόγω της υπόθεσης Siemens,  σύμφωνα με τον Υφυπουργό

Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτη.  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στα μέσα του Ιανουαρίου θα πέσουν και οι οριστικές υπογραφές και η λειτουργία των σταθμών θα δρομολογηθεί. Χρειάζεται περίπου 6-12 μήνες μέχρι να τελειώσουν οι διαδικασίες και να ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Στη γραμμή 2, πρόκειται να προστεθούν τέσσερις επιπλέον σταθμοί, της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Τα έργα στην προκειμένη περίπτωση κωλυσιεργούν λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων που ανασύρθηκαν κατά την ανασκαφή.  Επίσης, στη γραμμή 2, υπάρχουν άλλοι δύο σταθμοί, το Περιστέρι και η Ανθούπολη, οι οποίοι είναι πανέτοιμοι. Όσον αφορά στη γραμμή 3, πρόκειται για ένα σταθμό, την Αγία Μαρίνα, στον οποίο εκκρεμούν οι εξωτερικοί χώροι. Τέλος, υπό μελέτη βρίσκεται μία νέα γραμμή, η οποία θα καλύπτει 8,5 χλμ. με 9 νέους σταθμούς (Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός).

Keywords
Τυχαία Θέματα