Πολυτεχνείο Κρήτης | Πολλά τα προβλήματα λόγω έλλειψης χρημάτων

14:53 7/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Τελικά οικονομικά προβλήματα δεν έχει μόνο το Πανεπιστήμιο Πατρών. Αρκετά είναι και στο Πολυτεχνείο Κρήτης, σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη κ. Ιωάννη Φίλη.

«Πράγματι έχουν γίνει μεγάλες περικοπές φέτος και έχουμε δυσκολίες έντονες. Από την άλλη αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε μια κατάσταση τελείως ιδιάζουσα.

Δεν είμαστε εκτός της ελληνικής κοινωνίας και επομένως πρέπει να το λάβουμε υπόψη. Από την άλλη θα ανέμενα από το Υπουργείο κάποια σοβαρή μελέτη για το τι χρειάζεται η χώρα και όχι απλώς να αποφασίζει με δικά του

κριτήρια ότι τόσους θα πάρω ασχέτως τι ζητάνε αυτοί.

Με άλλα λόγια να δούμε τι χρειάζεται η ελληνική οικονομία, τι δυνατότητες υπάρχουν στη χώρα μας για την ανώτατη παιδεία και επομένως να προχωρήσουμε. Γιατί ναι μεν λέμε ότι η ανώτατη παιδεία είναι η πιο σημαντική επένδυση της χώρας, αλλά από την άλλη την αντιμετωπίζουμε σαν να είναι η τελευταία επένδυση, αφού και όταν μας χτυπάει η κρίση χτυπάμε πρώτα την Υγεία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Για το 2012 δεν ξέρουμε τι περικοπές θα έχουμε, αλλά ξέρουμε ότι πέρυσι είχαμε της τάξεως του 40%. Φέτος είναι ίσως πολύ περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα