Ο άνθρωπος που θυμάται τί έκανε ακριβώς τα τελευταία 6 χρόνια!

20:53 26/9/2012 - Πηγή: Neolaia

O δημοσιογράφος των βρετανικών «Τάιμς» τον ρωτά για την 28η Μαρτίου του 2005, ο Χέιμαν θυμάται πως ετοιμαζόταν με την οικογένειά του για διακοπές στην Ταϊλάνδη. Θυμάται επίσης πως κάπου τότε πέθανε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, ενώ για την 26η Ιουνίου του 2009 απαντά αμέσως: «Ηταν Παρασκευή. Μία μέρα μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον. Είχα πάει για φαγητό με τους φίλους μου».

Επιστημονικά, η σπάνια ικανότητα του νεαρού Βρετανού ονομάζεται υπερθυμησία και συνίσταται σε μία υψηλού επιπέδου αυτοβιογραφική μνήμη.

Για πρώτη φορά διαγνώσθηκε το 2006 από αμερικανούς επιστήμονες στην Αμερικανίδα Τζιλ Πράις. Εκτοτε έχουν διαγνωσθεί 33 περιπτώσεις υπερθυμησίας σε όλο τον κόσμο.

Παραδόξως, όμως, η γερή μνήμη του Χέιμαν δεν τον βοηθά ούτε στις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο ούτε στην καθημερινότητά του. «Βγαίνω έξω και ξεχνάω το πορτοφόλι μου ή πού έχω ακουμπήσει τα πράγματά μου», αποκαλύπτει. Το γεγονός αυτό ενισχύει τις υποψίες των ειδικών πως ίσως ο Χέιμαν έχει μία μορφή συναισθησίας, δηλαδή «γεύεται» σχήματα, «ακούει» χρώματα ή «αισθάνεται» ήχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα