Να ανοίγουν οι λογαριασμοί φοροφυγάδων σε 1 μήνα


Έντονη κριτική στη κυβέρνηση για τη δραματική υποστελέχωση του ΣΔΟΕ κάνουν με ανακοίνωση τους οι εφοριακοί. Ζητούν παράλληλα την θέσπιση διάταξης με την οποία θα υποχρεώνονται οι τράπεζες να παρέχουν στοιχεία για τις καταθέσεις των πελατών τους το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή του...
σχετικού αιτήματος από το ΣΔΟΕ. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: "Είναι καθιερωμένο
πλέον, κάθε φορά που οι φορολογικές υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΣΔΟΕ) βρίσκονται στο στάδιο έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας περιμένει με αγωνία η ελληνική κοινωνία ή επίκειται η λήψη νέων δυσβάσταχτων μέτρων, να επιχειρείται η γνωστή πλέον μέθοδος που έχει να κάνει με την λογική της στοχοποίησης και απαξίωσης των φορολογικών υπηρεσιών και της δουλειάς μας.

Η Ομοσπονδία των Εφοριακών καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να εγκαταλείψει επιτέλους την ηχηρή σιωπή του, να υπερασπιστεί τους συναδέλφους αλλά και το ίδιο το ΣΔΟΕ, από κάθε επίθεση.

Δεν είναι ευθύνη του ΣΔΟΕ, η τραγική υποστελέχωσή του (1500 οργανικές θέσεις προ μνημονίου, 900 υπηρετούντες σήμερα), δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων του ΣΔΟΕ τα προβλήματα μηχανοργάνωσης του, η έλλειψη χρηματοδότησης για τις αναγκαίες μετακινήσεις για ελέγχους κ.λπ.

Δεν είναι ευθύνη του ΣΔΟΕ η απουσία νομικής διάταξης με την οποία να υποχρεώνονται οι τράπεζες να απαντούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. σε 15 ημέρες από ηλεκτρονικό αρχείο και σε 30 ημέρες από φυσικό αρχείο) για το περιεχόμενο καταθέσεων, λογαριασμών κ.λπ.

Όσοι υποκριτικά «Βιάζονται» να τελειώσουν οι έλεγχοι γρήγορα, δεν έχουν παρά να το αποδείξουν ψηφίζοντας σχετική διάταξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα