Κάποτε γνώρισα μια λίμνη…

14:24 2/10/2012 - Πηγή: Neolaia

Δουλειά, δουλειά, δουλειά και ξανά δουλειά… Με μια λέξη: πήξιμο!! Οκτώ ώρες σε απόσταση αναπνοής από μια οθόνη, 48 εκατοστά μας χωρίζουν, το μέτρησα και με χάρακα για να μη με λέτε υπερβολική μετά, μια εικόνα περνούσε από το μυαλό μου όλη μέρα. Και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.

Και για να σας προλάβω.. η απάντηση είναι ‘Όχι’, δεν είναι τόσο μακριά όσο φαίνεται.

Το Fragma café βρίσκεται στη λίμνη Μαραθώνα. Υπάρχουν δυο διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε ως εκεί. Είτε ακολουθώντας τη Λεωφόρο Μαραθώνος περνώντας Νέα

Μάκρη, όταν φτάσετε στο Μαραθώνα υπάρχουν ταμπέλες που θα σας οδηγήσουν μέχρι το Καλέντζι, όπου εκεί βρίσκεται η Λίμνη Μαραθώνα και όχι στο Μαραθώνα!!!! (αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει γιατί ονομάστηκε λίμνη Μαραθώνα και όχι λίμνη Καλεντζίου;;;). Είτε ακολουθώντας τη Λεωφόρο Κηφισιάς περνώντας Κηφισιά, Εκάλη κ.τ.λ. μόνο 6 Km από τον Άγιο Στέφανο. Η δεύτερη είναι η πιο κοντινή διαδρομή από την Αθήνα.

Το μαγαζί είναι πάρα πολύ μεγάλο, έχει έναν όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό χώρο για το χειμώνα αλλά αυτό που πραγματικά κλέβει την παράσταση και ο λόγος που αξίζει να επισκεφθείτε το Fragma είναι ο πανέμορφος εξωτερικός χώρος. Τι πιο χαλαρωτικό μετά από μια κουραστική ημέρα να απολαύσεις τον καφέ σου στη φύση. Το τοπίο είναι εκπληκτικό, τα ήρεμα νερά της λίμνης αντανακλούν το γαλάζιο του ουρανού, το δάσος αγκαλιάζει σφιχτά τη λίμνη. Το τοπίο αποπνέει μια απίστευτη ηρεμία Η καλύτερη ώρα να το επισκεφθείτε είναι το απόγευμα, πριν αρχίζει να νυχτώνει.

Όταν φτάσαμε στο μαγαζί υπήρχαν μόνο δυο παρέες, οπότε και το service ήταν ταχύτατο. Όσο περνούσε η ώρα, ήρθαν αρκετές παρέες και το μπροστινό μέρος του μαγαζιού σχεδόν γέμισε.

Το Fragma διαθέτει και εστιατόριο, δεν έτυχε να δοκιμάσω κάτι από τον κατάλογο του, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Επίσης, στην είσοδο του μαγαζιού υπάρχει κάτι σαν πίνακας ανακοινώσεων και εκεί είδα ότι διοργανώνονται πολλές μουσικές εκδηλώσεις. Στο μέλλον θα ήθελα να επισκεφθώ και βράδυ το μαγαζί, για να απολαύσω ένα δυνατό cocktail με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ετυμηγορία: Αν έχετε πολλά νεύρα συστήνεται ανεπιφύλακτα…

Τιμές: Πήραμε μόνο καφέδες, 4-5 ευρώ

Συντάκτρια: Ιωάννα Στρατηγάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα