«Μπάλα είναι και γυρίζει» – Πανάθα τίμα τη βαριά φανέλα!

17:17 22/8/2012 - Πηγή: Neolaia

Εν μέσω αυγουστιάτικης ραστώνης και προκριματικών Champions League δε μπορεί εύκολα κανείς να αντισταθεί στον πειρασμό της αποφυγής σχολιασμού της περίπου… επαναλαμβανόμενης επικαιρότητας για το που θα εξευρεθεί ο σκασμός των δισεκατομμυρίων με νέα μέτρα, προτιμώντας να επικεντρωθεί στην αποψινή προσπάθεια του Παναθηναϊκού να υπερβεί

το εμπόδιο της Μάλαγα. Δυσκολότερη από ποτέ, μάλιστα, η αποστολή των «πράσινων», καθώς εκτός από την κακή παράδοση με Ισπανικές ομάδες, εμφανής είναι και η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας του υλικού που διαθέτουν στις τάξεις τους οι δύο ομάδες.

Ζητείται ελπίς, δηλαδή, και μάλλον υπάρχει τέτοια, αρκεί ο ΠΑΟ να σταθεί αντάξιος της ευρωπαϊκής του παράδοσης, έστω με τις δυνατότητες του τωρινού δυναμικού του. Επίσης πλεονέκτημά του η σταθερότητα στην τεχνική του ηγεσία, σε σχέση με το ασταθές παρελθόν του, κι η φετινή προσγείωση και, κυρίως, προσήλωση του Ζεσουάλντο Φερέιρα στο στόχο της εισόδου στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης παγκοσμίως.

Δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού να βρει τις αδυναμίες των Ισπανών και να κρύψει τις αντίστοιχες της ομάδας του. Μεγάλο στοίχημά του, να αποκαλύψει τα σημαντικά προβλήματα που αναγκαστικά προκύπτουν στη Μάλαγα από την απουσία του Καθόρλα. Απουσία, που όσο κι αν γίνεται προσπάθεια υποβάθμισής της, αν ο Παναθηναϊκός κάνει καλά τη δουλειά του, δύσκολα μπορεί να μακιγιαριστεί πειστικά.

Το μυαλό όλων πρέπει να είναι σε ένα και μοναδικό σημείο: τη με κάθε τρόπο αποφυγή καταδικαστικής για την πρόκριση ήττας, πράγμα που μάλλον σημαίνει ότι θα χρειαστεί ένα τουλάχιστον «πράσινο» γκολ!

Από εκεί και πέρα στον επαναληπτικό του Σταδίου θα χρειαστεί, εκτός από νέα καλή εμφάνιση, ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ και αρκετή τύχη. Αλλά, αν οι άσσοι του κόουτς Φερέιρα κάνουν σήμερα ό,τι πρέπει, όπως συνηθίζουν να λένε και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι «μπάλα είναι και γυρίζει»…

Keywords
Τυχαία Θέματα