«ΑΠΘ την Κυριακή» | Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος της δράσης

18:16 13/6/2012 - Πηγή: Neolaia

O πρώτος κύκλος της δράσης «ΑΠΘ την Κυριακή» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα παρακολουθήσαμε και πλάνα από το εκπαιδευτικό πάρκο.

Συνολικά, τις πέντε Κυριακές που διήρκησε η δράση, τις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν πάνω από 12.000 πολίτες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε 64 διαφορετικές δραστηριότητες.

Πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία,

αρχεία και συλλογές του πανεπιστημίου, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις αποτέλεσαν μια εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Ο ενθουσιασμός του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως αποτυπώνεται και στα μηνύματα του.

Με τη δράση του, «Α.Π.Θ. την Κυριακή», το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία, να γίνει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας και να μετατραπεί σε ένα ζωντανό «εργαστήρι» ανάπτυξης βιωματικής σχέσης μεταξύ πολιτών και επιστήμης.

Η υλοποίηση και η μεγάλη επιτυχία της δράσης δε θα ήταν δυνατή χωρίς τη συμβολή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ, που αφιέρωσαν χρόνο, κόπο και στήριξαν με κάθε μέσο τη διοργάνωση.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. αξιολογώντας τη σημαντικότητα της δράσης αυτής τόσο για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης όσο και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο, αποφάσισαν την επανασχεδίαση και επέκτασή της.

Τέλος με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, το «Α.Π.Θ. την Κυριακή» θα ξεκινήσει και πάλι το ταξίδι του, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, εμπλουτισμένο και με νέες δραστηριότητες – εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα