Αφιέρωμα Μεταπτυχιακά | Πάντειο Πανεπιστήμιο

22:44 31/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Το μεγάλο αφιέρωμα στο μεταπτυχιακά του neolaia.gr συνεχίζει ακάθεκτο, αυτή τη φορά με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Παντείου.

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

ΠΜΣ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2083/92, όπως ισχύει σήμερα, και οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, σε μία από τις παρακάτω ειδικεύσεις:

Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματικές ΣπουδέςΔιεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές
ΣπουδέςΔιεθνές Οικονομικό, Χρηματοοικονομικό και Τραπεζικό ΔίκαιοΕυρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική (Πρόγραμμα Jean Monnet)Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη (Πρόγραμμα Jean Monnet)Διεθνής Πολιτική Οικονομία.

Το Π.Μ.Σ. συνδυάζει τη θεωρητική διδασκαλία με την εμπειρική μελέτη διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων. Κάθε ειδίκευση του ΠΜΣ έχει τη δική της απήχηση στην αγορά, δηλαδή απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό.

Επικοινωνία:

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Λεωφόρος Συγγρού 136, Αθήνα Τ.Κ.176 71

Αίθουσα 314 (Πτέρυγα Μ. Στασινόπουλου – Γυάλινο Κτήριο)

τηλ.: 210-9220031 / 210-9201601-2

fax: 210-9213140

e-mail: [email protected]

Site: http://postdes.panteion.gr/

Τμήμα Κοινωνιολογίας

ΠΜΣ Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της

το ΠΜΣ εισάγονται κατ’ έτος 15 φοιτητές/τριες, με το μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας που προκύπτει βάσει των εξής κριτηρίων επιλογής και συντελεστών βαρύτητας:

Α)Βαθμός γραπτών εξετάσεων, με συντελεστή 80%

Β)Αποτέλεσμα συνέντευξης, με συντελεστή 20%. Στη διαδικασία της συνέντευξης συμμετέχουν μόνο οι επιτυχόντες στις γραπτές εξετάσεις και λαμβάνονται υπ’ όψιν οι επιδόσεις στα προπτυχιακά εγκληματολογικά μαθήματα, στην ερευνητική δραστηριότητα και στις επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Είναι δυνατόν να εισαχθεί, επίσης, ένας (1) υπότροφος του ΙΚΥ που πέτυχε στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού και ένας (1) αλλοδαπός υπότροφος του ελληνικού κράτους.

Επικοινωνία:

Λ. Συγγρού 136, 17167, Καλλιθέα

Κτήριο Κεντρικής Διοίκησης, 3ος όροφος

Τηλ. / Fax : +30 2109201458

Site: http://criminology.panteion.gr/

Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού

ΠΜΣ Πολιτιστική Διαχείριση

Τα κριτήρια που συνεκτιμώνται για την επιλογή των υποψηφίων είναι οι επιδόσεις τους, όπως προκύπτουν από τη βαθμολογία στο πτυχίο, στα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ μαθήματα και στην πτυχιακή εργασία, όπου αυτή προβλέπεται, η τυχόν σχετική ερευνητική και επαγγελματική τους εμπειρία, τα κίνητρά τους και στοιχεία της γενικότερης προσωπικότητάς τους που προσδιορίζουν την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΠΜΣ. Βασικό κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής είναι η ικανότητά τους για έρευνα που να οδηγεί σε αυτή, όπως προκύπτει από τις επιδόσεις τους στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, τη μεταπτυχιακή ερ

Keywords
Αναζητήσεις
πμσ πολιτιστική διαχείριση
Τυχαία Θέματα