Ζητείται Επίτροπος για την προστασία μας από τους φαύλους

Ελάτε, λοιπόν, ας το παραδεχθούμε. Κατά βάθος όλοι ελπίζαμε να τοποθετηθεί Επίτροπος – Ελεγκτής.

Κανονικός, όχι σαν τον κ. Ράιχενμπαχ, που είναι συνέχεια με το «σεις και με το σας», φοβούμενος μήπως κατηγορηθεί για επέμβαση στα εσωτερικά μας και απολογούμενος συνεχώς και διακηρύσσοντας πως ο ρόλος του είναι βοηθητικός και επικουρικός.

Απλώς η άγαρμπη Γερμανία το έκανε πάλι το..........
θαύμα της. Μπήκε ως ταύρος εν υαλοπωλείω και την χάλασε τη δουλειά.

Έκανε το λάθος, δια του γνωστού εγγράφου, να μιλήσει για «Επίτροπο για την Ελλάδα».

Αν τον ονόμαζε «Επίτροπο
για την προστασία των Ελλήνων από τους υπουργούς της κυβέρνησης», τώρα θα χειροκροτούσαμε.

Αν τον ονόμαζε «Επίτροπο για τη προστασία της Ελλάδας από τον κομματισμό, την φαυλοκρατία, την αναξιοκρατία και την ευνοιοκρατία», θα πανηγυρίζαμε όλοι μαζί.

Άλλωστε, ουδείς λογικός ταυτίζει την έννοια της εθνικής κυριαρχίας με την ασυδοσία υπουργών, γενικών γραμματέων, κομματικών στελεχών και άλλων τρωκτικών.

Γι' αυτό και στην πραγματικότητα, το θέμα απασχόλησε μόνο τους παραπάνω ενδιαφερόμενους και τους δημοσιογράφους.

Μιλώ με πολύ κόσμο στο δρόμο, στις συναναστροφές και στο διαδίκτυο και μπορώ να βεβαιώσω πως ούτε για μια στιγμή υπήρξε προτεραιότητά τους το θέμα της επιτροπείας.

Όχι μόνο επειδή αυτή υπάρχει και το γνωρίζουν όλοι, εκτός από τους υποκριτές που ασχολούνται με τα προσχήματα, αλλά και επειδή θεωρούν τόσο άχρηστους αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες μας, που θα προτιμούσαν να τους βάλουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι – για να σταματήσουν επιτέλους αυτοί να κάνουν το ίδιο σ’ εμάς.

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Ράιχενμπαχ έχει αποτύχει. Όπως θα αποτύχει και η Ομάδα Δράσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας που ανακοίνωσε άρον-άρον προχθές ο κ. Μπαρόζο, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εκτόξευση της ανεργίας στην Ευρώπη.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στις άλλες επτά μαστιζόμενες από την ανεργία χώρες, αλλά στην Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Και εξηγούμαι: Όπως ακριβώς ο πολλά υποσχόμενος κ. Ράιχενμπαχ, συνοδευόμενος από τριάντα εξαιρετικά εξειδικευμένους τεχνοκράτες τρέμει μήπως συμπεριφερθεί προσβλητικά και περιορίζεται να συσκέπτεται με υπουργούς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη που του λένε ό,τι θέλουν και μετά βγαίνουν και θριαμβολογούν περί απορροφητικότητας των κοινοτικών πόρων άνω του μέσου κοινοτικού όρου και εκπλήρωσης των στόχων του Μνημονίου – πού στο διάβολο είναι αυτά τα χρήματα άραγε; - έτσι και η Ομάδα Δράσης για την ανεργία θα συνεργάζεται με τους ανάλογους ψεύτες, που κι’ αυτοί με τη σειρά τους θα προβαίνουν σε ανάλογες θριαμβολογίες.

Όπως ο κ. Ράιχενμπαχ ακούει τον κ. Χρυσοχοΐδη να ανακηρύσσει το 2012 ως… Έτος ΕΣΠΑ και να ανακοινώνει ότι μέσα στο 2011 απορροφήθηκαν 3,8 δις ευρώ – που στο διάβολο είναι; - έτσι και η Ομάδα Δράσης για την Ανεργία θα ακούει για «δράσεις» και θα ψάχνει να βρει ανύπαρκτα αποτελέσματα.

Όπω
Keywords
Τυχαία Θέματα