Αρθρο φωτιά του Γιώργου Αδαλή πριν ένα χρόνο για την σημασία στην φορολογία της καμπύλης του Laffer

Δικαιώνεται ΚΑΙ σε αυτό το ζήτημα ο διαχειριστής των AegeanTimes.gr, Γιώργος Αδαλής

Εύα Σερκίζη

Με ένα άρθρο φωτιά, του διαχειριστή των AegeanTimes.gr και οικονομολόγου, Γιώργου Αδαλή, στο προσωπικό του site www.adalis.gr, ένα χρόνο πριν, δινόταν με απλούς όρους στην προηγούμενη Κυβέρνηση, οι βασικές αιτίες για τις οποίες θα .....
αποτύχει το Μνημόνιο και οι πολιτικές της υπερφορολόγησης!

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα,
ο κ. Αδαλής, στις 15 Φεβρουαρίου 2011, επιτίθεται κατά της Κυβέρνησης, παρουσιάζοντας την θεωρία του Arthur Laffer ξεκαθαρίζοντας ότι , τα μέτρα θα αποτύχουν παταγωδώς!

Και μάλιστα ζητούσε από τότε, να ΜΕΙΩΘΟΥΝ και όχι να αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης και εξηγούσε τους δύο βασικούς λόγους! Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση και οι Γκάουλάιτερ, λειτουργούν με ένα χρόνο καθυστέρηση και αφού έχει επιτευχθεί πρώτα η ζημιά !

Το είχαμε υποσχεθεί πριν μερικές εβδομάδες, και σήμερα, αναδημοσιεύουμε τα γραφόμενα του ανθρώπου που το 2007 είχε γράψει ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει το 2010, πολύ απλά γιατί εσείς το ζητήσατε.

Ο ίδιος δηλώνει σήμερα, ότι ουδέποτε μετάνιωσε για την χρήση της ιδιαίτερα σκληρής γλώσσας που χρησιμοποίησε, ειδικά για το σημείο που αποκαλεί "τενεκέδες" τους εμπνευστές συτής της πολιτικής, πολύ απλά, διότι γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν θα εισακουστεί από κανέναν, και θα αναγκαστούν να τα μαζέψουν πίσω μετά από καιρό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΛΗ ΣΤΙΣ 15-2-2011

«Απλά μαθήματα Οικονομικών σε όσους ροκανίζουν το βιος των Ελλήνων
H καμπύλη του Arthur Laffer και η Ελλάδα!!! Οπως λέμε ... οι τενεκέδες Ελληνες οικονομολόγοι και τα αρπακτικά του Δ.Ν.Τ.

Εχουν πάει σχολείο άραγε οι οικονομολόγοι της Ελληνικής Κυβέρνησης, ή απλά έκαναν μια βόλτα από το Πανεπιστήμιο που φοιτούσαν, και αφού ξόδεψαν όλη την πατρική τους περιουσία σε … λεζάντες, μπήκαν στην παραγωγή ως ξύλα και μάλιστα απελέκητα;

Φαίνεται ότι η το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης απαρτίζεται από μετρίους οικονομολόγους ! Oπως μέτριοι είναι και οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ ! Πέραν της αδυναμίας των Ελληνικών Κυβερνήσεων να ακούσουν τις φωνές των υγιών οικονομολόγων που από το 1994 και μετά έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να λένε και να ξαναλένε ότι με τέτοια καμώματα η Ελληνική Οικονομία θα καταρρεύσει, φαίνεται ότι σήμερα δέχονται ως μοναδική λύση του οικονομικού μας αδιεξόδου , όσα μας προτείνουν οι Τροϊκανοί !

Εχουν πάει σχολείο άραγε οι οικονομολόγοι της Ελληνικής Κυβέρνησης, ή απλά έκαναν μια βόλτα από το Πανεπιστήμιο που φοιτούσαν, και αφού ξόδεψαν όλη την πατρική τους περιουσία σε … λεζάντες, μπήκαν στην παραγωγή ως ξύλα και μάλιστα απελέκητα;

Αν τελικά έχω δίκιο θα πρέπει από σήμερα να τους παράσχουμε άμεση βοήθεια ξεκινώντας από απλές Αρχές των Οικονομικών.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε με ψυχραιμία την αλήθεια.

Ρωτήστε λοιπόν τον πρώτο οικονομολόγο που θα βρείτε στο δ
Keywords
Τυχαία Θέματα