Υπερασπίζονται τον Παπανδρέου, Schröder και γερμανοί διανοούμενοι

Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις συνδεόμενες υποχρεώσεις με τις αποφάσεις της 26/10, τονίζει σε συνέντευξή του σήμερα στο Reuters, ο πρώην γερμανός καγκελάριος Gerhard Schröder. Ο πρώην καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξή του στον έλληνα πρωθυπουργό και υπερασπίστηκε την αρχική του ιδέα να θέσει σε δημοψήφισμα την έγκριση της δανειακής σύμβασης.
Χαρακτήρισε δε αφέλεια από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων, δεδομένων των πολιτικών συσχετισμών πλειοψηφίας στην Αθήνα, να τον υποχρεώσουν σε.....
αναδίπλωση.
Την ενέργεια αυτή των ευρωπαίων ηγετών επέκρινε σκληρά με άρθρο του ο Frank Schirrmacher, διακεκριμένος δημοσιογράφος και συνεκδότης της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeinen Zeitung. Στο άρθρο του με τίτλο η Δημοκρατία είναι σκουπίδια, «Demokratie ist Ramsch» που δημοσιεύθηκε την 1η Νοεμβρίου, γράφει μεταξύ των άλλων ο διακεκριμένος δημοσιογράφος: « Όποιος ρωτάει το λαό, γίνεται κίνδυνος για την Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα των αγορών και εδώ και ένα 24ώρο επίσης και της πολιτικής.
«Φρίκη στη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία ακόμη και στην Αγγλία, φρίκη στις αγορές και τις τράπεζες, φρίκη, γιατί ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Γεώργιος Παπανδρέου σχεδιάζει δημοψήφισμα για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τη χώρα του». Με αφορμή αυτό το άρθρο τη σκυτάλη υπεράσπισης του έλληνα πρωθυπουργού πήρε με δικό του άρθρο ο μεγαλύτερος εν ζωή γερμανός φιλόσοφος Jürgen Habermas.
Στο άρθρο του με τίτλο: Σώστε την αξιοπρέπεια της Δημοκρατίας «Rettet die Würde der Demokratie» και υπότιτλο: ο Παπανδρέου κρατάει την κομματιασμένη Ευρώπη μπροστά από τον καθρέφτη, ο γερμανός φιλόσοφος γράφει μεταξύ των άλλων:
«Οι πρωταγωνιστές πάνω στη σκηνή της Ε.Ε. και της ευρωκρίσης, που από το 2008, σπαρταρούν στα δίχτυα της βιομηχανίας του χρήματος, εξεγείρονται εναντίον ενός συμπαίχτη τους που τόλμησε, να σηκώσει τη μάσκα που τον καθιστά μαριονέτα και να αναπνεύσει».
Γερμανία δεν είναι η Bild τo Focus. Υπάρχουν πολλοί διανοούμενοι που είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

http://www.kentri.gr/iΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα