(Ξανα)διακόπηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης-video

Συμβασιούχοι της Καθαριότητας, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, διέκοψαν πριν λίγο τη συνεδρίαση, για τρίτη συνεχόμενη φορά. (Η πρώτη διακοπή έγινε την περασμένη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και η δεύτερη την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου).

Οι συμβασιούχοι, προχώρησαν μπροστά από το προεδρείο και τα ....
έδρανα των δημοτικών συμβούλων με πανό και ο πρόεδρος του ΔΣ Παναγιώτης Αβραμόπουλος
ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Μπουτάρης, αποκάλεσε χοντροκέφαλο στον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Μανουσαρίδη. Ο πρόεδρος των εργαζομένων επενέβη την στιγμή που μιλούσε στο βήμα ο Γιάννης Μπουτάρης και έλεγε πως αν δώσουν το χαρτί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα φτάσουν στο σημείο, να υπάρξει μια απόφαση θετική από τα δικαστήρια για 900 8μηνίτες και 600 2μηνίτες που έληξαν προχθές.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, είπε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του: «Ο δήμος δεν αντέχει άλλη οικονομική επιβάρυνση. Το μνημόνιο κατέληξε σε σφαγή. Ο δήμος δεν μπορεί να αντέξει μια δραχμή παραπάνω. Η ανακύκλωση της ανεργίας είναι μια λύση. 1.000.000 άτομα εκτός από εσάς εδώ μέσα ζητάνε δουλειά. Ο δήμος δεν μπορεί να δώσει χαρτί που να διευκολύνει μια απόφαση. Δεν μπορεί να οργανώσει μια απόφαση βάσει δικαστικών αποφάσεων».

Ο εκπρόσωπος των 8μηνιτών συμβασιούχων Γιάννης Μπούλακας είπε: «Στην πείνα δεν υπάρχει υποκίνηση. Ντρέπομαι να λέω πως είμαι δημότης της πόλης. Σε άλλους να έχει δοθεί το χαρτί και σε εμάς όχι».

Διαβάστε τι δήλωσαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων:

Κώστας Γκιουλέκας

Είναι αδιανόητο και δεν έχει κανένα ηθικό έρισμα να αρνείται να χορηγήσει βεβαιώσεις στους συμβασιούχους ο δήμος. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να αρνείται κάποιος να δώσει βεβαίωση σε αυτούς τους συμβασιούχους, ενώ σε άλλους προηγούμενους έχει δοθεί. Στη δικαιοσύνη μπορεί να προσφύγει οποιοσδήποτε. Το χαρτί να δοθεί.

Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Είναι η παραδοχή του αυτονόητου να δοθεί το χαρτί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εκτός κι αν ο δήμος δε θεωρεί ότι η καθαριότητα είναι σημαντική. Η μοναδική φωνή που απέμεινε στους συμβασιούχους είναι η φωνή και η διαμαρτυρία.

Στέλιος Παπαθεμελής

Το δικαστήριο θα δώσει την απάντηση, εάν καλύπτουν οι συμβασιούχοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

Μετά το μνημόνιο 2 δεν μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτό που οι τιμές αποκάλεσαν κοινωνικό κανιβαλισμό, την στιγμή που εμφανίζεται ένα κίνημα αλληλεγγύης προς στον ελληνισμό. Αν είχαμε μια ΚΕΔΕ αντάξια των υποχρεώσεών της, θα έλεγε ότι δεν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες με ομήρους. Δεν μπορούμε να κάνουμε ανακύκλωση της ανεργίας. Πρέπει να πάρουμε μια γενναία απόφαση.

Μάκης Στεργίου

Είμαστε υπέρ των εργαζομένων. Ζητάμε από το δήμαρχο να κάνει κάτι και να μην φοβάται δυσάρεστες συνέπειες. Ζητάω να μας πει ο δήμαρχος τι φοβάται και να υπογράψουμε ένα χαρτί και να τον καλύψουμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα