Ξαφνικά όλα πάνε καλύτερα με το PSI… To χρέος όμως δεν θα ελαττωθεί κατά 50%...

Γράφει ο Αδαμάντινος

Μίλησαν για 50% μείωση του χρέους. Δεν το ξέχασα. Αυτό θα γινόταν με ένα haircut. To Κουρεμα όμως έγινε ανάποδα και το ήξεραν.
Το κόλπο που θα κάνουν είναι να βγάλουν νέα ομόλογα αντι των παλαιών με το Αγγλικό δίκαιο.

Το κουρεμα ακόμη και 90% να γίνει δεν θα ελαττώνει το χρέος
αλλά θα κάνει την οικονομία βιώσιμη αφου αντι ας πούμε να πληρώσει η χώρα 130 δις το 2012 θα πληρώσει λόγω του κουρέματος 70-80 δις. Ετσι θα περισσεύσουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις αλλά και θα φανεί μια ανάκαμψη. Οι εχοντες όμως τα ομόλογα δεν θα χάσουν από το κούρεμα αλλα μπορεί να βγούν και κερδισμένοι. Αυτό θα γίνει με την ανταλλαγή των παλιών ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας και....
κατάλληλου επιτοκίου.

Κανονικά η κάθε περίπτωση ομολόγου πρέπει να αντιμετωπισθεί χωριστά αφού όλα δεν αγοράστηκαν μαζί και δεν λήγουν μαζί, ούτε με τα ίδια επιτόκια.

Σε αυτη τη περίπτωση, κανεις μια βαση δεδομένων και βασει αυτής λαμβάνεις πολιτικές αποφάσεις. Αν θέλεις μάλιστα να μην αδικησεις κανένα τους ζητάς και τα ποσα σε CDS που εχουν. Στη συνεχεια δημοσιοποιείς στο opengov τη λίστα και μετά ή γίνεσαι ήρωας ή πας στο απόσπασμα.

Η κυβέρνηση Σαντσο Πάντσα είναι μια κυβέρνηση εξυπηρέτησης και ήδη άρχισε τα πρώτα της κατα συρροή ανέκδοτα που θα καταλήξουν σε σκάνδαλα.

1. 20,000 θα διοριστουν μέσω προγραμμάτων ΜΚΟ με λεφτά των Ελληνων πολιτών για κοινωφελείς σκοπούς. Αυτό δέν ειναι παραγωγική επιλογή

2. Πολυ φασαρία για την καταστροφή των αρχείων στο οικονομίας λόγω κλοφέν... της ΔΕΗ. Ηλεκτρονικά αρχεία δεν φυλάσσονται σε αυτή τη χώρα;
Το ερώτημα είναι και θα πρέπει να γίνει θέμα εκπομπών στα ΜΜΕ είναι γιατί όλα αυτά δεν έγιναν μεχρι τώρα;

Νομιζω ότι οι ελληνες εχουν ψηφίσει λάθος διαχειριστές του χρεους.

Θα σας πω για ενα ακόμη θέμα. Ναι ή όχι στη δραχμή;

Mια χωρα όπως η ελλαδα, χωρίς έρευνα και τεχνολογία, με τέτοιους πολιτικούς, με έλλειψη δημοκρατίας, με τόσο κακή παιδεία και με τόσο χαμηλή αναταγωνιστικότητα δεν θα έπρεπε να μπεί στην ΕΕ και πολυ περισσότερο στην ευρωζώνη. Η φορολογία στα εισαγόμενα ήταν αυτό που την προστάτευε.
Τωρα έμεινε το ΦΠΑ που θα έπρεπε να μπει μεγαλο στα εισαγόμενα είδη.

Αν δεν γίνει αυτό, τότε η χωρα θα πρέπει να γυρίσει στη δραχμή.
Keywords
Τυχαία Θέματα