Βενιζέλος: "Εχω τεράστιες προσωπικές αντοχές"

Κόντρα Βενιζέλου - Τσίπρα στη Βουλή το πρωί με αφορμή ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, αλλά και μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος
τόνισε ότι «με την περιβόητη φράση μου 'είμαι εξουθενωμένος', δεν εννοούσα ότι είμαι κουρασμένος όπως ορισμένοι ευτελίζοντας τα........
πράγματα επιχείρησαν να πουν.

Εννοούσα και εννοώ ότι συμπάσχω με τον ελληνικό λαό, με τον Έλληνα πολίτη, που εξουθενώνεται από τις θυσίες και το βάρος που ακολουθεί. Έχω πλήρη συνείδηση τι τραβάει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα και μακάρι να μπορούσα να τους απαλλάξω από ένα μικρό ελάχιστο μέρος του βάρους αυτού».

«Είναι η ψυχική στάση αυτό που λέω, δεν είναι η προσωπική μου αντοχή. Έχω τεράστιες προσωπικές αντοχές», πρόσθεσε.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, υπογράμμισε πως «τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Και όποιος δεν τα λέει με σαφήνεια και καθαρότητα, αλλά κρύβει λόγια, γιατί έχει μικρές κομματικές εκλογικές φιλοδοξίες -και δεν αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, αναφέρομαι σε μεγαλύτερα κόμματα- όποιος το κάνει αυτό γιατί έχει προσωπικούς στόχους δεν κινείται στο επίπεδο των περιστάσεων».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τριβών μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου, τόνισε ότι «δυστυχώς, στη χώρα μας ενοχοποιούνται πολιτικά τα πάντα, και η ανταλλαγή απόψεων, μια ανταλλαγή απόψεων που είναι ιδιαίτερα ευεργετική όταν γίνεται με τη συμμετοχή υπουργών που προέρχονται από τρία διαφορετικά κόμματα και έχουν την ικανότητα να συνυπάρχουν, να συνομιλούν και να συλλειτουργούν.

Και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα της Δημοκρατίας, είναι ένα άλλο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού. Αλλά πρέπει να κυριαρχεί στον τόπο η πολιτική. Πρέπει να κυριαρχήσει η εθνική αντίληψη».

Τι δήλωσε για τον συμψηφισμό φόρων

"Ο συμψηφισμός προβλέπεται και εφαρμόζεται, πρέπει, όμως η ανταπαίτηση να είναι βεβαία και εκκαθαρισμένη και πρέπει να αφορά το νομικό πρόσωπο του Δημοσίου", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η κ. Ντ. Μπακογιάννη

"Πολλές φορές δημιουργείται η εντύπωση σε κάποιους οφειλέτες του Δημοσίου ότι έχουν ανταπαίτηση, η οποία δυστυχώς δεν αφορά το Δημόσιο στενά, το νομικό πρόσωπο του Δημοσίου, αλλά άλλη οντότητα του δημόσιου τομέα. Άρα, υπάρχει ένα σοβαρό νομικό πρόβλημα να αντιταχθεί αυτή η απαίτηση προς συμψηφισμό και μπορεί να μην είναι βεβαία και εκκαθαρισμένη η απαίτηση", διευκρίνισε ο υπουργός.

"Οι οδηγίες που έχουμε δώσει είναι να προωθούνται όλοι οι συμψηφισμοί στα όρια της ταμειακής αντοχής του Δημοσίου και στα όρια της εκπλήρωσης των δημοσιονομικών μας στόχων", συμπλήρωσε.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια δευτερολογίας του, τόνισε ότι "υπήρξαν δυστυχώς στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών ελάχιστα με μεγάλες καταθέσεις και μεγάλα εμβάσματα εξωτερικού που αμέσως οδηγήθηκαν στον πειθαρχικό και φορολογικό έλεγχο".

Καταργείται ο ΚΒΣ

"Δέ
Keywords
Τυχαία Θέματα