Τζαβάρας: “οι δυο εισαγγελείς αντάλλαξαν την διατήρηση της θέσης τους με την σιωπή τους”

Σε δηλώσεις που έκανε πριν λίγο στο Antinews, για την υπόθεση των δυο εισαγγελέων ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας αναφέρει τα εξής:

“Οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης πήραν πίσω τις αλλαγές στον θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα, μετά την δικαιολογημένη αγανάκτηση που προκάλεσαν οι μεθοδεύσεις τους για να ....
σταματήσει το έργο δυο ενοχλητικών εισαγγελέων.

Αντίστοιχα, οι δυο
“τολμηροί” εισαγγελείς αντάλλαξαν την διατήρηση της θέσης τους με την σιωπή τους, ενώ προηγουμένως είχαν δεσμευθεί να δώσουν ονόματα και διευθύνσεις για πιέσεις και υπόπτους οικονομικών εγκλημάτων. Προτίμησαν να σιωπήσουν και με το υπόμνημά τους να περιφρονήσουν τη νοημοσύνη μας λέγοντας πως δεν πρόκειται να επιδοθούν σε περιττές και άσκοπες “ονοματολογίες”.

Το συμπέρασμα είναι ότι με αμοιβαίες υποχωρήσεις επιτεύχθηκε ένας συμβιβασμός που αναμφισβήτητα τραυματίζει το κύρος της Δικαιοσύνης, αλλά και αποκαλύπτει πόσο διαφανείς είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.

Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν κινδυνεύει μόνο από εξωτερικές παρεμβάσεις, αλλά και από εσωτερικούς συμβιβασμούς“.

Ποιές υποθέσεις ερευνούσαν οι δυο εισαγγελείς

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι δύο εισαγγελείς ερευνούσαν την συμμετοχή υψηλά ιστάμενων προσώπων σε εταιρεία που εμπλέκεται με τα CDS τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων.

Επίσης ερευνούσαν υποθέσεις όπως οι καταγγελίες για παραποίηση των στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, οι καταγγελίες του πρώην υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων την οποία δεν αξιοποίησε ο κ. Βενιζέλος, οι καταγγελίες Σπινέλη για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και οι καταγγελίες για τις παράνομες «εκπτώσεις» (4-4-2) που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο.

Τέλος, φήμες στο δικαστικό χώρο έκαναν λόγο για πολύ μεγάλα ονόματα μεγαλο-οφειλετών τα οποία έπρεπε να φορέσουν χειροπέδες.

http://www.antinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα