Τσίπρας -το... γκανιάν

Πιθανόν από Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα... Σίγουρα όμως είναι ο πωλών τοις μετρητοίς, που κατάφερε να δεσπόσει στην εκλογική μάχη. Κι ακόμα πιο σίγουρα έγινε κυρίαρχος του παιγνιδιού στην αριστερά και εν γένει στο στρατόπεδο των αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Ο Αλέξης Τσίπρας
είνα ....
αναμφισβήτητα ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών. Το κόμμα του θα ξεπεράσει οπως όλα δείχνουν για πρώτη φορά το ΚΚΕ και θα είναι πολυ πιο ισχυρό από ποτέ στη Βουλή, αφήνοντας πίσω του και τη Δημοκρατική Αριστερά των μεγάλων φιλοδοξιών και του Φώτη Κουβέλη.

Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοπάσει οι διαμάχες, ο λόγος του Αλέξη είναι συμβόλαιο πια σε ένα χώρο δύσκολο, ενώ η απευθείας επαφή του με την κοινή γνώμη του έχει αποφέρει εκείνο το κεφάλαιο που ονειρεύεται κάθε πολιτικός: Τη συμπάθεια και τη στήριξη των ψηφοφόρων του κόμματος.

Χαρακτηριστικό: "Θα ψηφίσω Τσίπρα" είναι η επωδός της προεκλογικής περιόδου. Όχι ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα.

Το κατόρθωμα του νεαρού πολιτικού της αριστεράς είναι ακόμα πιο μεγάλο γιατί διαδέχτηκε τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος και γκελ στην κοινή γνώμη διέθετε, αλλά και ένα άλλο πολιτικό αέρα έδωσε στον πνιηγρό μέχρι τότε ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόρθωμα είναι επίσης, αν όχι άθλος, το γεγονός ότι ο Τσίπρας κατάφερε να στριμώξει την Αλέκα Παπαρήγα, να προκαλέσει ρήγματα στο συμπαγή χώρο του ΚΚΕ και νευρικότητα στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ.

Το θέμα τώρα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα μπορέσουν να διαχειριστούν σωστά την εικόνα και την εκλογική τους επιτυχία, ή αν οι γνωστές αριστερές ασθένειες θα ακυρώσουν αυτή την επιτυχία. Και πολλά θα εξαρτηθούν από τη συνέπεια και την αντοχή του Αλέξη.

http://www.kentrinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα