Η άνοδος και η πτώση του Πάνου Καμμένου

Θα μπορούσε να λέγεται η άνοδος και η πτώση του Πάνου Καμμένου... Γιατί ξεκίνησε ως μια ηρωική έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα του μνημονίου από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή και καταλήγει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σε φιάσκο. Εν σχέσει με τις προσδοκίες και τις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον.

Ο Καμμένος έκανε και....
εξακολουθεί να κάνει το λάθος να διατυμπανίζει μια πολιτική ετοιμότητα που δεν διαθέτει.

-Λέει ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει, αλλά όλοι ξέρουν ότι δεν έχει ούτε πρόγραμμα, ούτε τα στελέχη για να το κάνει.

-Λέει πολλά και διάφορα για κατακτητές και δοσίλογους, αλλά όσοι έχουν χάσει τη δουλειά ή το εισόδημά τους από τα μνημόνια δε σημαίνει ότι έχουν χάσει και την αίσθηση του μέτρου και πιστεύουν τέτοιες ακρότητες.

-Λέει ότι είναι άτρωτος απο τα βέλη των αντιπάλων του, αλλά τα πλήγματα που έχει δεχτεί έχουν θολώσει την εικόνα του. Και όσο πλησιάζει η κάλπη, τόσο οι συντηρητικοί ψηφοφόροι του διαπιστώνουν ότι άλλο η πολιτική γενναιότητα κι άλλο η πολιτική επιπολαιότητα.

-Το γεγονός τέλος ότι είναι υποχρεωμένος σχεδόν μόνος να διαξάγει μια βασανιστικά δύσκολη εκλογική εκστρατεία είναι η αιτία που κάνει λάθη. Όπως εκείνο της φυλάκισης του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου, που του προκάλεσε σοβαρή ζημιά. Γιατί από επαναστάτη τον εμφάνισε ως διώκτη δημοσιογράφων.

-Τέλος στον Πάνο Καμμένο έχει κάνει πολύ κακό η καθημερινή του εμφάνιση "με τσίτα τα γκάζια". Οι ακρααίες διαπιστώσεις και εκφράσεις που χρησιμοποιεί, ενώ στην αρχη συγκινούσαν ένα ακροατήριο, όσο περνούν οι μέρες απομακρύνουν από αυτόν εκείνους οι οποίοι θέλουν να συνδέσουν την ψήφο θυμού με κάποια προοπτική διεξόδου από την κρίση. "Όσο περισσότερο εμφανίζεται ο Πάνος τόσο το καλύτερο για μας", λένε στη Συγγρού.

Κανένας βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει σε ποιο εκλογικό ύψος θα σταθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Είναι όμως σίγουρο ότι τα ποσοστά-έκπληξη που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις αποτελούν παρελθόν, γιατί ο Πάνος Καμμένος απέτυχε να διαχειριστεί την εικόνα του και "κλώτσησε την καρδάρα" που ο ίδιος είχε γεμίσει.
http://www.kentrinews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα