Τοξικά προϊόντα διακινούσε η Deutsche Bank

Σύμφωνα με το Spiegel online, σε έκθεσή της η επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία ερευνά την ευθύνη των τραπεζών στην παγκόσμια οικονομική κρίση, μεταξύ αυτών κατατάσσει και την Deutsche Bank.
Στην έκθεσή της η επιτροπή της Γερουσίας υποστηρίζει ότι η Deutsche Bank
συνέβαλε με τη....
συμπεριφορά της στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει, ότι, εν γνώσει της, η Deutsche Bank διακινούσε προβληματικά προϊόντα με ενυπόθηκα δάνεια τα οποία προσέφερε σε επενδυτές. Η οικονομική κρίση, προκλήθηκε από την κατάρρευση της αγοράς που διαπραγματευόταν αυτά τα τοξικά επενδυτικά προϊόντα, τα γνωστά CDOs.
Από τις συνολικά 639 σελίδες της έκθεσης, 46 σελίδες αναφέρονται αποκλειστικά στις πρακτικές της Deutsche Bank.
Οι συντάκτες της έκθεσης αναλύουν πως η Deutsche Bank, γνωρίζοντας ότι η κατάρρευση της αγοράς υποθηκών βρισκόταν προ των πυλών, δημιούργησε ένα νέο CDO, με τον λαμπερό τίτλο «Gemstone 7», που σημαίνει πολύτιμος λίθος 7.
Αναφέρουν δε ότι το πόσο μεγάλο ρίσκο έκρυβαν τα προϊόντα «Gemstone 7», το γνώριζε ήδη από το 2006 ο υπεύθυνος της Deutsche Bank για την διακίνηση CDO Greg Lippmann, ο οποίος προειδοποιούσε τους συναδέλφους του για τους πολλαπλούς κινδύνους που περιέκλειε η αγορά των ενυπόθηκων δανείων. Μάλιστα η έκθεση αναφέρεται σε E-Mails, όπου ο Lippmann, χαρακτήριζε την Deutsche Bank μηχανή παραγωγής CDOs. Όταν δε η επιτροπή της Γερουσίας κάλεσε σε ακρόαση τον Lippmann, είπε στην επιτροπή ότι χρησιμοποιούσε αυτό τον χαρακτηρισμό για να υπερασπιστεί τη δική του αρνητική θέση απέναντι στην αγορά γι΄αυτό το τοξικό προϊόν.

http://www.kentri.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
τοξικα προιοντα τραπεζασ
Τυχαία Θέματα