ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό (-και στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Δόλλης), με θέμα τη....
"Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων".

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Θα ξεκινήσω την ερώτησή μου με μία έκκληση προς τον σκηνοθέτη του καναλιού της Βουλής. Παρακαλώ θα ήθελα ένα γενικό πλάνο στην αίθουσα, για να δούμε το ενδιαφέρον που έχουν οι βουλευτές για το τεράστιο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ιδίως κάποιοι νεόκοποι υπερασπιστές των δικαίων. Άδεια η αίθουσα! Κανέναν δεν ενδιαφέρει το θέμα, αυτό το τεράστιο θέμα, που αν η Ελλάδα το είχε λύσει με κάποιες ισχυρές κυβερνήσεις στο παρελθόν, σήμερα δεν θα ήμασταν σ΄ αυτή την πανευρωπαϊκή, παγκόσμια ξεφτίλα της πενίας!

Εγώ, έχετε υπόψη, πέρα από πρωτόκολλα και θεσμικές διαδικασίες, είμαι εδώ ως Πρόεδρος κόμματος να δεχτώ την απάντηση και από έναν υφυπουργό. Δεν έχω τέτοια προβλήματα, όμως είναι ντροπή! Ντροπή, στον Πρωθυπουργό της χώρας να μην έρχεται γι΄ αυτό το τεράστιο θέμα. Ντροπή, φόβο και πανικό δείχνει!

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΒΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Όπως και χθες στην Επιτροπή, η οποία συνεκλήθη και το ΄βαλαν στα πόδια! Ο Βενιζέλος, ο Δήμας και ο Παπαϊωάννου. Μα είναι δυνατόν;;! Ένα τεράστιο θέμα που απασχολεί τη Βουλή, μικτή επιτροπή Οικονομικών και Εξωτερικών και να κρύβονται, γιατί φοβούνται ένα νεύμα; Φανταστείτε την οργή της κα Μέρκελ. Πού φτάσαμε; Εδώ δεν είναι "επιτροπάτο"! Εδώ είναι "χαλίφηδες", που τρέμουν, ξεγυμνώνονται μπροστά στην πιθανή ενόχληση της κας Μέρκελ. Είναι δυνατόν;

Υπάρχει ένα θέμα το οποίο σέρνεται χρόνια! Υπολογισμοί που έχουν γίνει -επιεικείς υπολογισμοί- μιλάνε για χρέος 168 δις, πλέον τόκων. Είναι δυνατόν σήμερα η Ελλάδα να φοβάται να τα διεκδικήσει; Αν δεν μπορείτε, πάρτε το «φασόν» από το Ισραήλ που ξέρει να τα εισπράττει! Είναι δυνατόν μόνο η Ελλάδα να μην παίρνει λεφτά; Την στιγμή που -δεν ξέρω αν το ξέρετε- με δύο αποφάσεις της τότε κυβέρνησης των δοσιλόγων, εμείς αποζημιώσαμε Γερμανία, Ιταλία, Αλβανία και Βουλγαρία γιατί αντισταθήκαμε. Επειδή αντισταθήκαμε, μας έβαλαν και πληρώσαμε! Αυτοί που κατέσφαξαν την Ελλάδα, την κάθε προοπτική, που σκότωσαν τόσα παιδιά! Θα ήταν έτσι η Ελλάδα αν δεν είχαν εισβάλλει η Γερμανία, η Ιταλία και η Βουλγαρία; Και δεν το συζητάμε καθόλου; Ντροπή επιτέλους! Κάποιος να σηκώσει ανάστημα! Μη κρύβονται όλοι πίσω από τη φούστα της κας Μέρκελ!

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Δόλλη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η δειλία δεν αλλάζει! Είναι σύμπτωμα διαρκές για την Ελληνική Πολι
Keywords
Τυχαία Θέματα