Το υπέροχο έτος 2011, o Kαστοριάδης και οι ολιγαρχικοί "οπαδοί" του (γ)

Συνεχίζουμε την διαδικασία διαύγασης όσων συνέβησαν το 2011. Σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε ένα ακόμα καλύτερο 2012, σαν δημιουργία και αποτέλεσμα ενός κοινωνικού ποιείν και πράττειν.

Σήμερα, την "τιμητική" τους έχουν οι αυτοαποκαλούμενοι "οπαδοί του καστοριάδη" και με ολίγη από.......
"αμεσοδημοκράτες". (Σχολιάζουμε τρία κείμενα- γεγονότα).

Α. Δίχως πρόλογο, παραθέτουμε αποσπάσματα από ένα πρόσφατο συλλογικό κείμενο "καστοριαδικής" ιστοσελίδας:

. "Χριστιανισμός, θρησκείες: Σεξισμός και Όχλος". Αποκόπτουμε τα τμήματα που δείχνουν την εικόνα
που έχουν οι συγγραφείς , όχι μόνο, για τον ορθόδοξο χριστιανό , αλλά γενικά για τον έλληνα, δηλ. για αυτό που εμείς λέμε "λαό".

(Το δικό μας κείμενο γίνεται, αναγκαστικά, μεγάλο, επειδή επιλέγουμε αποσπάσματα, σαν αποδεικτικά στοιχεία πάνω στα οποία βασίζουμε τους συλλογισμούς μας).

Σταχυολογούμε:
• "... το γεγονός πως η Ελλάδα δεν θυμίζει καν χώρα Ευρωπαϊκή (και αυτό το επιβεβαιώνει ο Χριστιανικός όχλος, η τεράστια λαχτάρα για οπισθοδρομισμό, καθώς και η ξενοφοβική μισαλλόδοξη κλειστότητα του μέσου Έλληνα) δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι θεωρούμε το τσίρκο του Δυτικού (Νεο)φιλελευθερισμού ως αντίδοτο στον Ελληνικό μεσανατολισμό."
• "... Μια από τις χυδαιότερες μορφές ολοκληρωτικού κινήματος που συναντά κανείς στην Ελλάδα (πέρα από την γραφειοκρατική αριστερά), είναι ο εθνικιστικός και Χριστιανικό-σεξιστικός όχλος (βλ. πάνω πλατεία Συντάγματος, κόμματα και οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή και το ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες πιστοί υπέρ της απελευθέρωσης του Εφραίμ).
• Ποιός είναι όμως αυτός που θα ορίσει τί είναι καλό για τις μάζες και τί όχι; Και τί συμβαίνει όταν το συλλογικό συμφέρον καταπιέζει τα δικαιώματα μιας μειοψηφίας; Αυτού του είδους τα ερωτήματα είχαν απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Alexis De Tocqueville, που θεωρούσε μεγάλο κίνδυνο την δικτατορία της πλειοψηφίας.
• O Γάλλος φιλόσοφος Alexis De Tocqueville, θεωρούσε τον δημοκρατικό δεσποτισμό, ως μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ελευθερία του ανθρώπου (εφ΄εξής: φιλελεύθερος ολοκληρωτισμός). Ο φιλελεύθερος ολοκληρωτισμός δεν αφορά μόνο τη δικτατορία της πλειοψηφίας αλλά αποτελεί, ταυτόχρονα, μέρος μιας κατάστασης κατά την οποία η κοινωνία αυτο-εκμηδενίζει την ποικιλογνωμία και ποικιλομορφία της για χάρη μιας κοινής ιδεοληψίας (θρησκεία ή «πολιτική» ιδεολογία που τη διέπει η κλειστότητα του χαρακτήρα της). Απομονωμένα έτσι τα άτομα και φυλακισμένα στο ιδιωτικό τους κελί, έχοντας σκοτώσει κάθε ίχνος ατομικότητας, μετατρέπονται σ’ έναν ομοιόχρωμο όχλο.
Το συνοπτικό πόρισμα τους,για το τι είναι ο έλληνας και η Ελλάδα:

- Η Ελλάδα δεν θυμίζει καν ευρωπαϊκή χώρα. (sic)

- Αυτό το επιβεβαιώνει ο σεξιστής χριστιανικός όχλος (δεν υπάρχει εξαίρεση ή υποκατηγορίες χριστιανών. Είναι όλοι όχλος. )

- Το επιβεβαιώνει και μια τεράστια λαχτάρα για οπισθοδρομισμό, που διακατέχει το σύνολο ή έστω την μεγάλη πλειοψηφ
Keywords
Τυχαία Θέματα