ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου


Για μια ακόμη μια φορά η Εκκλησία της Βουλγαρίας γίνεται πρότυπο συμπεριφοράς και ήθους και για τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ο Μακαριότος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μάξιμος συμπλήρωσε 97 χρόνια ζωής και επί των ημερών του η Εκκλησία της Βουλγαρίας αναδιοργανώθηκε και έγινε πραγματικό αποκούμπι του λαού και.....
κέρδισε το σεβασμό της κυβέρνησης της Βουλγαρίας.

Και όχι μόνον αυτό.!

Οι Βούλγαροι Ορθόδοξοι Ιεράρχες βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εναντίον του Οικουμενισμού και των νεωτερισμών.

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας απεχώρησε ήδη από το ΠΣΕ και δεν συμμετέχει καν στο διάλογο με τους Παπικούς - όχι επειδή δεν πιστεύει ότι οι διάλογοι με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους δεν είναι επιβεβλημένοι-, αλλά επειδή αντελήφθη ότι οι σημερινοί διάλογοι - όπως διεξάγονται σήμερα - δεν πάνε πουθενά.

Ταυτόχρονα η παρουσία των ιεραρχών της Εκκλησίας της Βουλγαρίας μυρίζει λιβάνι. Οι ιεράρχες της εμφανίζονται παντού με ράσα, γένεια, καθόλα παραδοσιακή εμφάνιση και όχι όπως τους νεωτεριστές κληρικούς πολλών άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών που προκαλούν τόσο σκανδαλισμό στους πιστούς με την αντιπαραδοσιακή εμφάνιση και συμπεριφορά τους.

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που ο Μακαριότατος Βουλγαρίας γιόρτασε τη συμπλήρωση του 97ου έτους της ηλικίας του. Οχι με φανφάρες και “happy birthday”, “birthday cakes”, “birthday candles” και πολυτελή δείπα σε reception halls σε ξενοδοχεία των πέντε αστέρων, αλλά με Θεία Λειτουργία, με προσευχή και ορθόδοξο ήθος.

Ευχαριστούμε τους Ορθόδοξους αδελφούς μας της Βουλγαρίας που μας γίνονται δάσκαλοι σε τόσα θέματα. Τους έχουμε στην καρδιά μας και όσους εξ αυτών γνωρίσαμε εκ του σύνεγγυς - κατά τη διάρκεια των σπουδών μας στην Αθήνα - τους έχουμε πάντοτε σαν πηγή έμπνευσης και πνευματικής ανάτασης.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα