Το ίδιο τροπάρι και από Παπαδήμο: μέτρα ή χρεωκοπία

«Κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο δείχνοντας σαφώς πως θα κινηθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αναμένεται σε λίγες ημέρες.
«Ακούω από διάφορες πλευρές για “κόκκινες γραμμές”. Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της. Αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και.....
αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, με κάθε δύναμη που διαθέτουμε».

Ο Λουκάς Παπαδήμος
έθεσε εκ νέου και τα διλλήματα τα οποία θα πορευθεί από εδώ και στο εξής λέγοντας στους υπουργούς του ούτε λίγο ούτε πολύ ή περνάνε τα νομοσχέδια όσο δύσκολα και επώδυνα είναι ή πάμε σε χρεοκοπία. Ή παίρνουμε τις επώδυνες αποφάσεις ή διαφορετικά δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.

«Προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση αυτή με τρόπο επωφελή για τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι η κυβέρνησή μας να έχει κλείσει όλα τα εκκρεμή κεφάλαια των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει απέναντι στους εταίρους και τους διεθνείς οργανισμούς που μας χρηματοδοτούν».

Κάλεσε παράλληλα τους υπουργούς του να δουλέψουν. «Όλοι κρινόμαστε από τις επιδόσεις μας», τους είπε με νόημα.

«Πρέπει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες όλοι μας, ο καθένας και η καθεμία στο υπουργείο του, να επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης για να φέρουμε σε πέρας όλα όσα έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε. Όλοι κρινόμαστε από τις επιδόσεις μας. Και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα δεν θα αποτύχει».

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα