Τα 24 δευτερόλεπτα που σκότωσαν το Γιάννο Κρανιδιώτη

Ντοκουμέντα από το ιστορικό αρχείο των AegeanTimes.GR - Otαν αποκαλύπταμε ότι οι μοιραίες εγγραφές στο μαύρο κουτί ... "έσβησαν" κατά λάθος!!!

Γιώργος Αδαλής

Εκρηκτική ήταν η αποδοχή του πρώτου μέρους της έρευνάς μας με τίτλο «Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας». Αυτό φάνηκε τόσο από την αναγνωσιμότητα του άρθρου όσο και από τις εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις σε....
άλλα sites και blogs!

Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας έρευνας που κάναμε και την συγγραφή μιας ανάλυσης 12.000 λέξεων περίπου. Πριν προχωρήσουμε στην δημοσίευση
του δεύτερου μέρους της έρευνάς μας, θεωρήσαμε σημαντικό να απαντήσουμε στα εκατοντάδες μηνύματα των αδελφών Κυπρίων αλλά και Ελλήνων της ομογένειας, για τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη καθώς και γιατί το συνδυάσαμε στο πρώτο τμήμα της έρευνάς μας!

Αναζητώντας στοιχεία στο διαδίκτυο, πράγματι η υπόθεση Κρανιδιώτη είναι φτωχή από στοιχεία ! Κατά ένα περίεργο τρόπο, όταν αναζητάς στοιχεία της εποχής που αφορούσαν στην υπόθεση, βρίσκεις ελάχιστα ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής!
Και μετά την αναστολή της λειτουργίας των AegeanTimes τον Οκτώβριο του 2010, δυστυχώς είχε χαθεί ένα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟ άρθρο των AegeanTimes, που έριχνε άπλετο φως στο μυστήριο που κάλυπτε την υπόθεση αυτή!

Αποφασίσαμε λοιπόν, μετά από δική σας απαίτηση, να ανασύρουμε από το ιστορικό μας αρχείο, ένα άρθρο με στοιχεία και ντοκουμέντα, το οποίο είχε γραφτεί λίγες μέρες μετά την πτώση του Σινούκ στο Αγιο Ορος.

Με τον τίτλο «τα 24 δευτερόλεπτα που σκότωσαν τον Γιάννο Κρανιδιώτη» το άρθρο αποκαλύπτει ντοκουμέντα από τις έρευνες των εμπειρογνωμόνων και αποτελεί ένα πολύτιμο συμπλήρωμα , που πρέπει να διαβαστεί από οποιονδήποτε θέλει να κατανοήσει την έρευνα που ξεκινήσαμε.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα ντοκουμέντα του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους που πρώτοι είχαμε αποκαλύψει τότε καθώς και την απάντηση της κατασκευάστριας εταιρίας, ότι «οι εγγραφές στον αυτόματο πιλότο έσβησαν κατά λάθος!!!»

(φωτό όπως είχε δημοσιευτεί το θέμα στις 14/9/2004)

TA 24 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ
[Δημοσιεύτηκε στις 14/9/2004 - 11:35:00 πμ] [Συντάκτης: Αντώνης Μποσνακούδης]

Η κατασκευάστρια εταιρία Honeywell: "Oι εγγραφές στον αυτ. πιλότο έσβησαν κατά λάθος"!!! - Οι δήθεν καταγραφές του μαύρου κουτιού δεν εξηγούνται από κανένα νόμο της φυσικής

Θα μπορούσε να είναι μία τραγική αλλά ταυτόχρονα πλήρως ξεκαθαρισμένη ιστορία αυτό που συνέβει στις 14 Σεπτεμβρίου 1999 στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας. Μιλούμε για το τραγικό ατύχημα με το πρωθυπουργικό αεριωθούμενο αεροσκάφος Mystere Falcon 900B της Dassault με αριθμό μητρώου SX-ECH, κατά το οποίο σκοτώθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης και έξι άλλοι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του γιού του.

Πρωτοδίκως, ο κυβερνήτης κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης είχε βρεθεί ένοχος και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση. Κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει ότι το θέμα έληξε και αποδόθηκαν οι
Keywords
Αναζητήσεις
14 σεπτεμβριου 1999, γιάννος κρανιδιώτης ατυχημα
Τυχαία Θέματα