Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Tου Δημήτρη Στεργιούλη

Επίτιμου Διευθυντή 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο Λονδίνο προέβη σε δηλώσεις και για την Κύπρο.
Το ύφος των δηλώσεων Γκιουλ , που αναφέρονται στη Μεγαλόνησο , είναι προκλητικά ιταμό, πολιτικά απαράδεκτο και οπωσδήποτε προδίδει αδόκιμο πολιτικό άνδρα σε σύγχυση φρενών ευρισκόμενο .
Φαίνεται ότι η λόγια ρήση «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» περικλείει ψυχιατρικό αξίωμα
γενικής παραδοχής.
Προφανώς οι Γκιουλ, Ερντογάν , Νταβούτογλου , Μπαγίς και.....
οι λοιποί της ίδιας συνομοταξίας διάγουν περίοδο μεγάλης θλίψεως, η οποία τους έχει οδηγήσει σε διανοητική παράκρουση και δεν είναι σε θέση να ελέγξουν εαυτούς , οσάκις αναφέρονται στην Κύπρο.
Και η σύγχυση των φρενών τους οσημέραι θα εντείνεται και θα φθάσει στον κολοφώνα της την 1/7/2012, που η Κύπρος θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.
Δυστυχώς ο Γκιουλ και τα λοιπά οντάρια της τουρκικής πολιτικής σκηνής δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι ίδιες οι δηλώσεις τους, τους κατέστησαν περιφερόμενα σούργελα..
Ο Γκιουλ και η παρέα του δεν μπορούν να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι σε λιγότερα από 40 χρόνια κατόρθωσαν, όχι μόνο να επουλώσουν τις πληγές τους από τις καταστροφές που προξένησαν στην προαιωνίως ελληνική γη της Κύπρου τα στρατεύματα του Αττίλα, αλλά και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, εξασφαλίζοντας ευπρόσωπη παρουσία στο διεθνές πολιτικό προσκήνιο και βιοτικό επίπεδο αξιοζήλευτο. Κατόρθωσαν να ενταχθούν στην Ε.Ε και να είναι αυτή τη στιγμή πλήρες και ισότιμο κράτος-μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Οσονούπω δε αναλαμβάνει και την προεδρία της.
Η Κυπριακή Δημοκρατία , στη διάλυση της οποίας στόχευε ο Αττίλας, αποτελεί σήμερα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο , ενώ το τουρκικό εξάμβλωμα στον κυπριακό βορρά έχει κακοφορμίσει . Έχει μεταλλαχθεί σε αιμορραγούσα και πυορροούσα οικονομική πληγή για την Τουρκία , « τελεί εν απαξία διεθνώς» και, πλην της Τουρκίας , κανένα άλλο κράτος δεν το έχει αναγνωρίσει.
Με αυτή την πραγματικότητα το τουρκικό δίδυμο Γκιουλ- Ερντογάν δεν μπορεί να εξοικειωθεί. Απότοκος τούτου , όπως η Ψυχιατρική παραδέχεται, η αυτόματη ενεργοποίηση ψυχολογικών μηχανισμών δημιουργίας ψευδαισθήσεων, οι οποίες , ασυνειδήτως, συμμετέχουν στη διαπάλη μεταξύ των ανθρώπινων επιθυμιών και της πραγματικότητας.
Όταν στον ανθρώπινο ψυχισμό ο μηχανισμός αναπλήρωσης εξισορροπεί το πραγματικό με το ψευδές η ψυχοπαθολογική προσωπικότητα βρίσκεται σε σχετική ηρεμία.
Επομένως η μη παραδοχή της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Γκιουλοερντογάνεια συνομοταξία έχει την επιστημονική της ερμηνεία. Πρόκειται περί ψυχοπαθολογικών προσωπικοτήτων που αρέσκονται να ζουν στον κόσμο των ψευδαισθήσεων , γι’ αυτό ακριβώς το λόγο την Κυπριακή Δημοκρατία αυτάρεσκα αποκαλούν Ελληνοκυπριακή Διοίκηση , αντιδιαστέλλοντάς την από την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρο
Keywords
Τυχαία Θέματα