Ο Παντελής Καψής

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Μέσα από τα σπλάχνα της ελληνικής δημοσιογραφίας έχει βγει ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο διακεκριμένος συνάδελφος Παντελής Καψής.

Εγγονός δημοσιογράφου που τίμησε το..........
λειτούργημά μας σε Σμύρνη και Αθήνα, γιος επίσης άξιου δημοσιογράφου που πρόσφερε πολλά από υψηλές θέσεις και, μάλιστα, ασχολήθηκε επιτυχώς με την πολιτική και διετέλεσε βουλευτής και υπουργός, ακόμη, αδελφός έστω και νεότερου σε ηλικία δημοσιογράφου
που διαπρέπει ως έγκυρος πολιτικός συντάκτης και σχολιαστής σε ειδησεογραφικές τηλεοπτικές εκπομπές, ο Παντελής Καψής, κλήθηκε από την πολιτεία να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα.

Ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ανέλαβε κυβερνητικό έργο σ’ ένα επίσης πολύ δύσκολο τομέα. Στον τομέα της ενημέρωσης, των ΜΜΕ, κυρίως δε της πολύπαθης κρατικής ραδιοτηλεόρασης, της ΕΡΤ, την οποία, ως γνωστόν, προσφάτως, ο ομόλογός του της προηγούμενης κυβέρνησης κ. Μόσιαλος, επιχείρησε να διαλύσει, καταργώντας το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι, την ΕΤ1 και 10 από τους 19 ραδιοφωνικούς σταθμούς, μεταβάλλοντας τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους, περικόπτοντας άγρια τις αποδοχές των εργαζομένων σε όλους γενικώς τους τομείς, καταργώντας εκπομπές, ρημάζοντας τα πάντα.

Ευτυχώς ο κ. Μόσιαλος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το καταστροφικό και απεχθές έργο του, το οποίο περιέργως ουδείς επιχείρησε να εμποδίσει!

Ουδείς, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος προφανώς ενέκρινε τα καμώματα του εκλεκτού του, ούτε οποιοσδήποτε άλλος από την κυβέρνησή του αντέδρασε στα σχέδια Μόσιαλου για την καταστροφή, την κατεδάφιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία «κτίσθηκε» με τον ιδρώτα και τις θυσίες του ελληνικού λαού και ανήκει στο λαό.

Είναι κτήμα του λαού, από τον οποίο κανείς δεν μπορεί να την αποσπάσει.

Αν τα σχέδια του Μόσιαλου για την ΕΡΤ ευδοκιμούσαν, στην ουσία θα επρόκειτο για ένα πλούσιο δώρο στους ιδιώτες καναλάρχες, οι οποίοι θα υποδέχονταν με ενθουσιασμό τις διαφημίσεις της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα άρχισαν να «ακονίζουν» τα δόντια τους για να… μασήσουν τις σάρκες της ΕΡΤ.

Ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παντελής Καψής καλείται τώρα να αποκαταστήσει τις «ζημιές» που έκανε ο προκάτοχός του και να αποτρέψει τις περαιτέρω συνέπειες τους.

Ο κ. Καψής έχει υποχρέωση πρωτίστως να «εμφυσήσει» ζωή στην ΕΡΤ, να αποκαταστήσει το κύρος της και να κάνει πραγματικές οικονομίες, όχι βέβαια σε βάρος της έγκυρης ενημέρωσης και του πολιτιστικού και μορφωτικού της ρόλου, αλλά ελέγχοντας αυστηρά την κατασπατάληση των χρημάτων της που είναι χρήματα του ελληνικού λαού και επίσης ελέγχοντας τις προνομιακές παροχές σε ημέτερους τεμπελχανάδες!

Αλόγιστες δαπάνες, σπατάλες και παροχές απίστευτων ποσών σε ημετέρους, που είχε κάνει η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επί ΝΔ, είναι απολύτως απαράδεκτες και γι’
Keywords
Τυχαία Θέματα