Της ..... Eurobank το ανάγνωσμα

Η Eurobank έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Τι παρατηρήσαμε τις τελευταίες μέρες:
Τηλεφωνούν στον κόσμο και λένε ότι είναι από την Eurobank.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν τριών ειδών κλήσεις από Eurobank.
1. Eurobank Διαχείριση Απαιτήσεων ή κάτι τέτοιο.
Καλούν
από αριθμούς, οι οποίοι εμφανίζονται στη.....
συσκευή του καλούμενου, αλλά δεν είναι καταχωρημένοι πουθενά (εκτός βέβαια από το δικό μας blog).

Παρανομούν, λέγοντας ότι τηλεφωνούν από τα κεντρικά της Eurobank, ενώ στην πραγματικότητα είναι εταιρεία ενημέρωσης οφειλών και έχουν υποχρέωση να το αναφέρουν, όπως πρέπει να αναφέρουν και τον αριθμό μητρώου της εταιρείας. Φυσικά αυτό δεν γίνεται.

2. Eurobank Properties ή κάτι τέτοιο.

Καλούν από αριθμούς, οι οποίοι εμφανίζονται στη συσκευή του καλούμενου, αλλά δεν είναι καταχωρημένοι πουθενά (εκτός βέβαια από το δικό μας blog).

Παρανομούν, λέγοντας ότι τηλεφωνούν από τα κεντρικά της Eurobank, ενώ στην πραγματικότητα είναι επενδυτική εταιρεία που ασχολείται με ακίνητα. Ουσιαστικά είναι το κομμάτι εκείνο, που στοχοποιεί τα ακίνητα των δανειοληπτών, ώστε να ξέρει τι θα κυνηγήσει, σε περίπτωση αδυναμίας του οφειλέτη.

3. Eurobank, τοπικό τραπεζικό κατάστημα.

Σ’ αυτή την περίπτωση, η κλήση γίνεται με απόκρυψη ταυτότητας καλούντος, ώστε ο καλούμενος να μην ξέρει ποιος καλεί. Πράγματι, καλούν από το τοπικό κατάστημα και προσπαθούν να κλείσουν κάποιο ραντεβού με τον δανειολήπτη, ώστε να προχωρήσουν σε ρύθμιση του δανείου.

Και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, παρά την υφιστάμενη νομοθεσία, παρά τις διαμαρτυρίες των πελατών και παρά τις αποφάσεις δικαστηρίων, παρανομούν, γιατί αν δε σε βρουν στο τηλέφωνο, ενοχλούν οποιονδήποτε άλλο που τυχαίνει να έχουν τον τηλεφωνικό αριθμό του: συγγενείς, γείτονες, συναδέλφους κλπ.

Και στις τρεις περιπτώσεις, παραβιάζεται η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, αφού αν δε σε βρουν, σε όποιον άλλον μιλήσουν, αφήνουν τον κλασικό μήνυμα: «πείτε του να τηλεφωνήσει στον αριθμό τάδε, κυρία τάδε από Eurobank.» Ουσιαστικά το μόνο που δεν τους λένε είναι το ποσό που χρωστάς.

Έχω καταγεγραμμένες συνομιλίες, από τη Eurobank Διαχείριση Απαιτήσεων, όπου σε κλήση προς συγγενικό πρόσωπο, παρά τις διαμαρτυρίες του ότι δεν έχει και δεν επιθυμεί να έχει καμία σχέση με τον οφειλέτη, αυτοί συνεχίζουν να ενοχλούν τηλεφωνικά. Μίλησα μαζί τους και διαμαρτυρήθηκα για το θέμα, μου απάντησαν ότι αυτοί δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Τους είπα ότι έχω καταγράψει τις τηλεφωνικές συνομιλίες και αν επιθυμούν να τους στείλω μια κόπια από το CD που θα στείλω σε αρμόδιους φορείς, έπεσε παγωμάρα και πανικός. Τέσσερις φορές μου είπε να περιμένω, κάνοντας mute στη γραμμή, για να πάρει οδηγίες από τον προϊστάμενο.



Συμπέρασμα:

Προσέξτε όταν σας τηλεφωνούν. Μην πιστεύετε ό,τι σας λένε για το ποιοι είναι, από που τηλεφωνούν και για τις προθέσεις τους. Είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσ
Keywords
Τυχαία Θέματα