Θράκη: Υποψία προδοσίας

Ο φόβος χαμού της Ελληνικής Θράκης είναι μεγάλος και δικαιολογημένος
Η αστοργία των Κυβερνήσεων της Ελλάδος, διευκολύνει για να γλιστρήσει αυτός ο τόπος, στην αγκαλιά της Τουρκίας ανετώτερα
Ήδη η Θράκη βρίσκεται από το έτος 2000 σε πειραματικό στάδιο, ως μια Ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή περιοχή”

Είναι διάχυτη η εντύπωση, ότι ή....
εξωτερική πολιτική πού ακολουθεί ή χώρα μας προς τα γειτονικά κράτη καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, παρά τις εκάστοτε και κατά περίσταση διαβεβαιώσεις πού δίδουν τα κυβερνητικά στελέχη περί του αντίθετα.

Στους ανυποψίαστους
Έλληνες δημιουργούν έντονη ανησυχία δυσεξήγητες δηλώσεις αξιωματούχων τού κράτους όπως: Της πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα κατά την προσφώνησή της στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2005 Κ. Παπούλια, η οποία είπε:

“Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν τής ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη».

Του πρώην Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Μπεγλίτη που υποστήριξε: «Το θέμα των συνόρων δεν είναι θέμα ταμπού. Έχει χρέος η Ε.Ε. να διαμορφώσει μια κοινή στάση στην οποία και η ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλει ώστε συντεταγμένα να δούμε τις εξελίξεις στα Βαλκάνια!».

Για τα σύνορα όμως της χώρας έπεσαν κορμιά Ελλήνων και έχει χυθεί άφθονο ελληνικό αίμα.

Ύστερα από αυτά η ανησυχία εντείνεται. Ο φόβος του χαμού της ελληνικής Θράκης είναι μεγάλος και δικαιολογημένος.

Η αστοργία των Κυβερνήσεων της Ελλάδος διευκολύνει για να γλιστρήσει αυτός ο τόπος στην αγκαλιά της Τουρκίας, ανετότερα. Και ας δούμε τι δεν κάνουμε για να κρατηθεί η Θράκη Ελληνική και πόσο θετικά συνεργούμε στις επιδιώξεις της Τουρκίας.

Η παλαιότερα επιστολή προς την “Εστία” του Αντιστρατήγου ε.α. Ιωάννη |Αντωνακέα με το ερώτημα «τι πράγματι συμβαίνει;» αναφέρεται στην απόφαση της Ελληνικής Κυβερνήσεως να καθιέρωση στα Ελληνικά Γυμνάσια την διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας.

Με το άρθρο του: «Η Θρακική γη περνά σε Τουρκικά χέρια», ο αρθρογράφος Κ. Κωνσταντίνου στο «Ελληνόραμα», στο τεύχος Μαρτίου του 2010, επισημαίνει ότι οι Μουσουλμάνοι αγοράζουν γη από Χριστιανούς σε οποιαδήποτε τιμή.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει περαιτέρω σημαντικά προβλήματα και διαπιστώσεις για την Θράκη, όπως: Την γνωστή Συνθήκη της Λωζάννης παραβίασε (και μάλιστα εις βάρος της) πρώτη η Ελλάδα, με την μειοδοτική πολιτική των ετών 1955-1959, η οποία αναγνώρισε ξαφνικά τουρκική μειονότητα, υποκαθιστώντας τον όρο «μουσουλμανική» που σαφώς αναγραφόταν στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο πληθυσμός της Θράκης, μειώνεται δραστικά από την πλευρά των χριστιανών, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία με ρυθμούς πού τείνουν να ανατρέψουν τον ένα από τους βασικούς παράγοντες της Συνθήκης της Λωζάννης, αυτόν του δημογραφικού, με βάση το θρήσκευμα.

Ο δεύτερος παράγοντας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς επίσης απειλείται επί των ήμερων μας, εντονότερα
Keywords
Τυχαία Θέματα