Τεχνογνωσία τη λένε τώρα (την Κατοχή)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Καλά και ωραία και ειδυλλιακά όλα αυτά τα περί ανάγκης εθνικής συνεννόησης για να σωθεί η πατρίδα, αλλά ξαναρωτάω: Θα μας πει κανείς για ποιο λόγο και από ποιον πρέπει να σωθεί η πατρίδα;

Θα μας πει κανείς γιατί χρειάζεται να την σώσουμε αυτήν την πατρίδα (που έχει εισπράξει άφθονο εθνικό και κοινοτικό χρήμα, που διαθέτει μοναδικό φυσικό περιβάλλον, κλίμα, πολιτισμό, πνεύμα, που είναι «το καλύτερο οικόπεδο», που, που, πού..);

Και επιτέλους, θα μας πει κανείς ως πού θα φτάσει αυτή η ταπείνωση – πότε να μας βρίζουν οι Γερμανοί, πότε οι Αυστριακοί,
πότε οι Ολλανδοί, πότε οι Φινλανδοί;


Είναι δυνατόν να βρισκόμαστε μπροστά στην αναβίωση του... Άξονα, ο οποίος μας δείχνει πάλι τα δόντια του;

Θα απολογηθεί κανείς γι' αυτό ή όλοι θα συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα;

«Σενάριο επιστημονικής φαντασίας» αποκάλεσε η κυβέρνηση το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ξένες αρχές θα εμπλακούν στη διαδικασία είσπραξης φόρων μέσα στην ίδια μας τη χώρα.

Οπότε πρέπει όλοι εμείς να πιστέψουμε ότι ο συντάκτης της συγκεκριμένης εφημερίδας, που πάντα λειτουργεί ως «ψάρι – οδηγός», ξύπνησε στα καλά του καθουμένου ένα πρωί, έξυσε το κεφάλι του και άρχισε να κατεβάζει – από μόνος του – ιδέες. Τις οποίες η εφημερίδα του – η συγκεκριμένη εφημερίδα – δέχθηκε να δημοσιεύσει επειδή δεν ζει χωρίς τα κείμενα του συγκεκριμένου συντάκτη!

Ε, όχι, λοιπόν. Για όποιον γνωρίζει πώς λειτουργούν αυτές οι ναυαρχίδες, τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα.

Ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας ακούστηκε στις 11 του περασμένου Φεβρουαρίου και η δια στόματος τρόικας ανακοίνωση ότι θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ.

Όλοι θυμούνται τι συνέβη τότε: Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε νόμο που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας περιουσίας και στην τρόικα απαγορεύτηκαν οι συνεντεύξεις Τύπου!

Έναν μήνα ακριβώς αργότερα, στις 11 Μαρτίου, η κυβέρνηση αποδέχθηκε μια χαρά την εντολή του Eurogroup για αποκρατικοποιήσεις ύψους – ακριβώς – 50 δις ευρώ.

Και περιχαρής μας ανακοίνωσε την μεγάλη της επιτυχία – αντάλλαγμα για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και της μείωσης κατά μιας μονάδας του επιτοκίου (στο τέλος θα πληρώσουμε περισσότερα).

Τι έμεινε από το επαναστατικό στυλ της 11ης Φεβρουαρίου; Τίποτε άλλο εκτός από την φίμωση της τρόικας, γεγονός που δεν την εμποδίζει καθόλου να κάνει όλες τις υπόλοιπες δουλειές – πιο απελευθερωμένη, αφού δεν χρειάζεται να απαντά και σε ερωτήσεις.

Μετά, πριν από λίγες μέρες, ήλθε η πρόταση να αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις μια ειδική υπηρεσία, ανεξάρτητη από το πάνσοφο, πλην όμως… παραγνωρισμένο κράτος μας. Με την συμμετοχή ξένων, βεβαίως. Τι συμμετοχή; Πρωτοστατούντων των ξένων!

Άντε πάλι με τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Και με την γενική φρίκη, που ξεχνιέται την επομένη στιγμή – καθώς πια η
Keywords
Τυχαία Θέματα