Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων.

Δίκαιη κατανομή.
· Εάν ο δημόσιος υπάλληλος, είναι μέλος οικογένειας η οποία κατέχει περισσότερες από μία θέσεις στο δημόσιο ή οικογένειας που είναι αποδέκτης περισσότερων του ενός μισθού ή σύνταξης, μπορεί και πρέπει να απολυθεί χωρίς αξιολόγηση. Ικανοί για την θέση του υπάρχουν πάρα πολλοί, μέσα στην ελληνική κοινωνία.
· Εάν είναι μέλος οικογένειας η οποία έχει επιχείρηση, ή οικογένειας που αναλαμβάνει την εκτέλεση δημοσίων έργων, δεν δικαιούται θέση στο δημόσιο.
· Εάν ο υπάλληλος είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας του, που....
εργάζεται στο δημόσιο, δεν απολύεται.
·
Μέλος οικογένειας με μεγάλη περιουσία, δεν δικαιούται θέση στο δημόσιο.
· Εάν δημόσιος υπάλληλος έχει εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο, απολύεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η μονιμότητα και χωρίς αποζημίωση.
Απόδοση
· Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι συμπληρώνουν δελτίο απόδοσης, σε καθημερινή βάση όπου θα αναφέρουν, τι έκαναν τις ώρες που εργάστηκαν. Χωρίς απόδοση δεν υπάρχει μισθός, δεν υπάρχει θέση εργασίας.
Ικανότητες.
· Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να είναι άριστοι χειριστές προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών που απαιτεί η θέση τους.
Πιστοποιητικό εντιμότητας.
· Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, κρατικοί λειτουργοί, πολιτικοί, προμηθευτές δημοσίου, εργολάβοι δημοσίων έργων υπεύθυνοι εξοπλιστικών προγραμμάτων και προμήθειας υλικού για τις ανάγκες της λειτουργίας της κρατικής μηχανής και γενικά οι διαχειριστές του δημοσίου χρήματος, πρέπει να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού εντιμότητας το οποίο θα προμηθεύονται από το ΣΔΟΕ αφού υποβληθούν σε έλεγχο ΠΟΘΕΝ έσχες και το οποίο θα ανανεώνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόρφωση
· Μεταπτυχιακά δεν λαμβάνονται υπόψιν. Πτυχία, διδακτορικά και διπλώματα λαμβάνονται υπόψιν, μόνο όταν αυτά έχουν άμεση σχέση με την θέση εργασίας και μόνο όταν εκπληρούνται όλα τα προηγούμενα κριτήρια. Όλα τα πτυχία και τα διπλώματα ελλήνων πολιτών που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή, αναγνωρίζονται ως ισότιμα με τα ελληνικά χωρίς αλλοίωση της βαθμολογίας των.
Εξίσωση αποδοχών
· Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, προνόμια και κάθε μορφής δικαιώματα και υποχρεώσεις εργαζομένων, πρέπει να είναι τα ίδια και ίσα μεταξύ των στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Εφάπαξ για όλους ή για κανέναν.

Κριτήρια που παρακάμπτουν τα αναφερόμενα σ’αυτό το κείμενο, εξυπηρετούν μόνο, την πελατειακή πολιτική και την διαφθορά. Ήρθε η ώρα να αλλάξει το κράτος μας νοοτροπία.

Βασίλης Αϊβάτσης
www.kratosdikaiou.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα