Τα blogs και οι “ανώνυμοι δειλοί”…

Ο Λάμπης Ταγματάρχης είχε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετώπιζε, όταν αποφάσιζε να δεχθεί την πρόταση για να αναλάβει τη διοίκηση της ΕΡΤ, επιχειρώντας να αναμορφώσει την παραπαίουσα κρατική τηλεόραση.

Με μακρά και συνεπή διαδρομή στον χώρο της δημοσιογραφίας, από την εποχή των «Κακών Παιδιών» με τον Θανάση Λάλα στο......
ραδιόφωνο, πέρασε στην εκ του μηδενός δημιουργία της συνδρομητικής τηλεόρασης. Ένα εγχείρημα το οποίο άφησε πίσω του, για να διαπιστώσει αν η… κατάσταση της ΕΡΤ
επιδέχεται θεραπείας.

Έκτοτε, βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, και ο ίδιος από την πλευρά του ωστόσο δεν διστάζει να δημιουργήσει θέματα, ανοίγοντας τη συζήτηση.

Όπως συνέβη, για παράδειγμα, με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο περιοδικό «Downtown», όπου προσέγγισε το φαινόμενο της ανάπτυξης του διαδικτύου, και ειδικότερα των blogs, από τη δική του οπτική γωνία.

«Μερικά από το blogs είναι εργαστήρια παραπληροφόρησης και προχειρότητας. Κατέστρεψαν την ουσία της είδησης και τη σημασία της πληροφορίας. Τα στελεχώνουν ανώνυμοι δειλοί, με μόνο στόχο παιχνίδια συμφερόντων. Και αυτό, γιατί δεν θεωρώ σοβαρό, αξιοπρεπές και έντιμο, οτιδήποτε δεν φέρει την υπογραφή εκείνου που το γράφει. Δεν διαβάζω blogs, και έχω απαγορεύσει να μου λένε τι γράφουν. Και, προσέξτε τη μέγιστη διαφορά: Εγώ αυτά που λέω τα χρεώνομαι, ενώ εκείνοι θα συνεχίσουν να λοιδωρούν κρυπτόμενοι», ήταν τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΡΤ.

Εκτός από τη σκληρή κριτική που εξαπέλυσε στα blogs, o Λάμπης Ταγματάρχης μίλησε και για το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά των προκατόχων της σημερινής διοίκησης της ΕΡΤ. «Οι δικαστές θα αποφασίσουν ποιος θα πάει φυλακή, και αν θα πάει, αφού κρίνουν, συγκρίνουν και ερευνήσουν. Εγώ δεν ήρθα να κάνω τον εισαγγελέα, ήρθα εδώ για να βγάλω την ΕΡΤ στην κοινωνία», κατέληξε με νόημα.

http://www.statesmen.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα